Πανεπιστήμιο ζητάει από τα LGBT+ μέλη του να κρύβουν τη σεξουαλικότητά τους

Το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ δέχεται κριτική για την οδηγία που κοινοποίησε στα μέλη του προσωπικού του να αποκρύπτουν τη σεξουαλικότητα τους όταν ταξιδεύουν στο παράρτημα του ιδρύματος στο Ντουμπάι.

Σε έγγραφο του Πανεπιστημίου υποδεικνύεται πως τα μέλη του προσωπικού δεν πρέπει να φορούν ρούχα ή αξεσουάρ που υποστηρίζουν την κοινότητα LGBT+ και δεν πρέπει να αποκαλύπτουν δημόσια τη σεξουαλικότητά τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου που επισκέπτονται το παράρτημα στα Ηνωμένα Αραβικά εμιράτα θα πρέπει επίσης να αλλάξουν τη δήλωση πλησιέστερου συγγενή στις φόρμες του Πανεπιστημίου ώστε να μην αφορά σύντροφο ίδιου φύλου και να αποφύγουν να έχουν μαζί τους βιβλία ομοφυλοφιλικής λογοτεχνίας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές.

Η δημοσιοποίηση του εγγράφου ξεσήκωσε διαμαρτυρίες μεταξύ των επιστημόνων που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και άλλα Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Amy Burge, λέκτορας της αγγλικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε: «Οι οδηγίες είναι αντίθετες με τη δέσμευση του Πανεπιστημίου για ισότητα ανάμεσα στους εργαζομένους του».

O James Bradley, επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, δήλωσε: “Είναι ντροπή για το Πανεπιστήμιο του Μπερμιγχαμ να λειτουργεί παράρτημα σε ένα μέρος όπου δεν μπορεί να στηρίξει αποτελεσματικά τα δικαιώματα του προσωπικού LGBT +”.

Το ομοφυλοφιλικό σεξ είναι παράνομο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι γάμοι ομοφυλοφίλων δεν αναγνωρίζονται. Πληροφορίες του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει αναφορές ατόμων που έχουν κατηγορηθεί και τιμωρηθεί για ομοφυλοφιλική δραστηριότητα κατά την επίσκεψή τους στη χώρα.

Πηγή Independent
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online