Δωρεάν ταμπόν και σερβιέτες σε μαθήτριες και φοιτήτριες

Ταμπόν, σερβιέτες και άλλα προϊόντα περιόδου θα διατίθενται δωρεάν σε όλα τα κρατικά σχολεία και κολέγια στην Αγγλία από σήμερα 20-1-20, με την έναρξη ενός προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Τμήμα Εκπαίδευσης (Department of Education) της χώρας.

Το πρόγραμμα υλοποιεί τη δέσμευση της κυβέρνησης να διαθέσει πόρους για την αγορά προϊόντων γυναικείας υγιεινής για τα σχολεία πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κολέγια, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η αδυναμία αγοράς προϊόντων περιόδου, που μπορεί να οδηγήσει τα κορίτσια από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα να απουσιάζουν από το σχολείο κατά τη διάρκεια της εμμηνορρυσίας.

“Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο για όλα τα κορίτσια να έχουν πρόσβαση σε προϊόντα περιόδου όπου και πότε τους χρειάζονται.

Το πρόγραμμα θα ασχοληθεί με τα προβλήματα αυτά, ώστε οι νέες γυναίκες να μπορούν να προχωρήσουν με την καθημερινότητά τους χωρίς να περιθωριοποιούνται“, δήλωσε ο Michelle Donelan, Υπουργός Οικογένειας και Παιδικής Ηλικίας.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Εκπαίδευσης δήλωσε ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε «για να δοθεί στις μαθήτριες και φοιτήτριες εύκολη πρόσβαση σε προϊόντα περιόδου στα σχολεία και τα κολέγια», καθώς και στην κατάργηση των ταμπού με την ευαισθητοποίηση γύρω από την εμμηνόρροια.

Ο Amika George, ιδρυτής του προγράμματος ο οποίος ξεκίνησε την εκστρατεία κατά της αδυναμίας αγοράς προϊόντων γυνακείας υγιεινής το 2017, δήλωσε: “ζητάμε από τα σχολεία να έχουν ανοιχτή συνομιλία με τις μαθήτριες για το τι χρειάζονται και να αρχίσουν να εντάσσονται στο πρόγραμμα – καμία μαθήτρια δεν πρέπει να χάσει μαθήματα λόγω της περιόδου της“.

Σε μια πρόσφατη έρευνα το 42% των γυναικών 14 έως 21 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι έχουν χρησιμοποιήσει αυτοσχέδια προϊόντα περιόδου, ενώ κάποιες δήλωσαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει κάλτσες, διάφορα υφάσματα και χαρτί ως αντικατάσταση των προϊόντων γυναικείας υγιεινής.

Ο Rosamund McNeil, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι περισσότερες από 137.000 μαθήτριες έχασαν μέρες σχολείου το 2018 λόγω της περιόδου τους.

“Κανένα κορίτσι στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει να χάνει μαθήματα επειδή δεν μπορεί να αγοράσει αυτά τα βασικά προϊόντα”, δήλωσε ο McNeil.

Το πρόγραμμα πρόκειται να κοστίσει 20 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας φέτος για περίπου 1,7 εκατομμύρια μαθήτριες/φοιτήτριες σε περισσότερα από 20.000 σχολεία και κολέγια.

Πηγή The Guardian
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online