Παγώνη: με τα σημερινά δεδομένα τα σχολεία ανοίγουν 8 Ιανουαρίου

Την άποψη πως με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. «Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναφορικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων φαίνεται πως κινούνται σιγά σιγά και άλλοι λοιμωξιολόγοι. Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Γώγο, στη συνεδρίαση της επιτροπής αυτή την βδομάδα, θα τεθούν επί τάπητος όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ θα εξεταστεί και αν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 του Ιανουαρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε αναφέρει ότι είναι πιθανό να ανοίξουν στις 8 Γενάρη οι σχολικές μονάδες παραπέμποντας στις εισηγήσεις των ειδικών ενώ και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει τονίσει πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Γενάρη.

Κατά τα λοιπά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, γιατί θα δείξει το δεκαήμερο αν οι δείκτες, που είναι μειωμένοι, θα δώσουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν σχολεία κλπ.

«Αν πάμε καλά και οι δείκτες είναι καλοί μέχρι και τις 5 του μηνός δεν υπάρχει πρόβλημα αν ανοίξουν τα σχολεία, αλλά αν ξεκινήσουμε πάρτι τα κρούσματα θα αυξηθούν» προειδοποίησε.

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...