Ο Ρότζερ Φέντερερ στηρίζει τα σχολεία της Αφρικής

Ο μεγάλος τενίστας Ρότζερ Φέντερερ μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομά του παρέχει πρόσβαση στην εκπαίδευση σε παιδιά σε έξι από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου. Από την πέμπτη θέση των πιο καλοπληρωμένων αθλητών της κατάταξης Forbes, επιλέγει να επενδύει μέρος των χρημάτων του ώστε να βελτιώσει την εκπαίδευση φτωχών παιδιών στην Αφρική.

Στα προγράμματα του ιδρύματος “Ρότζερ Φέντερερ” έχουν συμμετάσχει 650.000 παιδιά, πάνω από 7.500 δάσκαλοι και 1.555 νηπιαγωγοί. Από το 2003 οπότε δημιουργήθηκε, το ίδρυμα δραστηριοποιήθηκε αρχικά στη Νότιο Αφρική, από όπου και κατάγεται η μητέρα του.

«Όταν επισκεπτόμουν την οικογένεια μου στις διακοπές παρατηρούσα ακραίες συνθήκες φτώχειας. Συνειδητοποίησα ότι όλα τα παιδιά δεν είχαν τα προνόμια που είχα εγώ μεγαλώνοντας σε μια πλούσια χώρα όπως η Ελβετία».

Σήμερα το ίδρυμα δραστηριοποιείται σε έξι από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, τη Ζάμπια, τη Μποτσουάνα, το Μαλάουι, τη Ναμίμπια, τη Ζιμπάμπουε και τη Νότιο Αφρική. Εκεί όπου η εκπαίδευση των παιδιών δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Στόχος όλων είναι να καταφέρνουν να επιβιώσουν και όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ο Φέντερερ αποφάσισε να επενδύσει στα σχολεία που ήδη υπάρχουν προκειμένου να βελτιώσει την εκπαίδευση παιδιών από 3-12 ετών. Στόχος του ιδρύματος είναι όλο και περισσότερα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που έχει επισκεφθεί τις χώρες της Αφρικής για να δει από κοντά πώς εκπονούνται προγράμματα του ιδρύματος. «Όταν επισκέπτομαι τα σχολεία αντλώ πραγματική έμπνευση βλέποντας την αφοσίωση των ντόπιων.

Στη μέση μιας από τις πιο φτωχές περιοχές του κόσμου, οι μητέρες κάνουν τα πάντα για να παρέχουν κάθε μέρα γεύματα στα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ οι πατεράδες κατασκευάζουν μόνοι τους καινούργιες σχολικές αίθουσες, στις οποίες τα παιδιά θα εκπαιδεύονται και θα αποδίδουν καλύτερα στην κοινωνία».

Παράλληλα εκτός από τις έξι χώρες της Αφρικής έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικές υποδομές για τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά και στη χώρα του την Ελβετία.

Πηγή Μηχανή του Χρόνου
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online