Ο Άγιος Βασίλης για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ γεμίζουν από κόσμο, χαρούμενες φωνές και συζητήσεις με τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος περιμένει τα παιδιά να του ζητήσουν το δώρο που θέλουν. Αυτό είναι σίγουρα για όλους μια πολύ όμορφη εικόνα, αλλά για κάποιους μπορεί να φαντάζει τρομακτικό.

Τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού δυσκολεύονται να επισκεφθούν ένα τέτοιο περιβάλλον γιατί ο θόρυβος, η κίνηση κι οι έντονοι ήχοι προκαλούν ανησυχία.

Για να μη χάσουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο, η Autism Speaks και η Cherry Hill Programs συνεργάστηκαν για να μπορέσουν να παρέχουν μια πιο ευχάριστη εμπειρία σε αυτά τα παιδιά.

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι οι ημέρες Santa Cares κατά τις οποίες εμπορικά κέντρα σε όλη την χώρα ανοίγουν τις πόρτες τους σε ώρες που δεν λειτουργούν τα καταστήματα, ώστε να μπορούν τα παιδιά με αυτισμό να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη και να απολαύσουν αυτή τη συνάντηση χωρίς να τους ενοχλεί ο έντονος φωτισμός και οι δυνατοί ήχοι.

Ακόμα, ο Άγος Βασίλης του συγκεκριμένου προγράμματος έχει δεχθεί εκπαίδευση στο πώς να αλληλεπιδρά με παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού ώστε η εμπειρία της συνάντησης μαζί του να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη για τα παιδιά.

Πηγή Autism speaks
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online