Νορβηγία: τα παιδιά δεν προσβάλλονται-ανοίγουν τα νηπιαγωγεία

Η Νορβηγία, η οποία φαίνεται πως έχει θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση του κορονοϊού, άρχισε να ανοίγει τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς μετά από ένα μήνα αναστολής λειτουργίας.

Οι αρχές δήλωσαν ότι η επανέναρξη είναι δυνατή επειδή τα παιδιά φαίνεται πως δεν προσβάλλονται από τον κορονοϊό, αν και ορισμένοι γονείς έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την απόφαση. “Η μετάβαση στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς είναι ασφαλής”, έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Υπουργός Παιδείας Γκούρι Μελμπί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από τον νορβηγικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NRK το Σαββατοκύριακο, το 24% των γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς και το 13% δήλωσε ότι δεν είναι σίγουροι. Ακόμα, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα Facebook με τίτλο “Το παιδί μου δεν πρέπει να γίνει πειραματόζωο για τον κορονοϊό“.

Τα παιδιά κάτω των τριών ετών θα πρέπει να είναι σε ομάδες τριών υπό την επίβλεψη ενός ενήλικα. Τα παιδιά που είναι μεταξύ τριών και έξι ετών μπορούν να απασχολούνται σε ομάδες των έξι.

Μαζί με την Αυστρία, τη Δανία και τη Γερμανία, η Νορβηγία συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που άρχισαν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς, οι οποίοι ανακοινώθηκαν στις 12 Μαρτίου.

Πέρα από τις δομές προσχολικής αγωγής, επιτρέπεται επίσης στους φυσιοθεραπευτές και τους ψυχολόγους να επιστρέψουν στη δουλειά από σήμερα, το ίδιο και σε κομμωτές και δερματολόγους.

Τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία θα αρχίσουν να επιστρέφουν στις τάξεις στις 27 Απριλίου. Ενώ έχουν επιτραπεί σε πολλά καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά, τα μπαρ και τα περισσότερα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά.

Η σκανδιναβική χώρα, που φιλοξενεί περίπου 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει καταγράψει 7.068 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού και 154 θανάτους. Τις τελευταίες ημέρες, η χώρα έχει παρατηρήσει μείωση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό σε νοσοκομεία και στις αρχές Απριλίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θεώρησε το ξέσπασμα «υπό έλεγχο».

Πηγή RTE
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online