Νεσλιχάν Κιοσέ: η πρώτη γυναίκα οδηγός των αστικών ΚΤΕΛ Κομοτηνής

Στα 22 της, η Νεσλιχάν Κιοσέ είναι η πρώτη γυναίκα επαγγελματίας οδηγός στο Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής και απ’ ό,τι φαίνεται έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη και τους πλέον δύσπιστους επιβάτες, οι οποίοι την έχουν αγκαλιάσει και τη χαιρετούν με θέρμη κάθε φορά που τη βλέπουν στο τιμόνι.

“Στην αρχή, οι γιαγιάδες κυρίως φοβόντουσαν, αλλά πλέον με χαιρετάνε με χαμόγελο και με φωνάζουν με το υποκοριστικό Νέλλη”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νεαρή οδηγός.

Επιφυλακτικά αντιμετώπισαν αρχικά την απόφασή της και οι συγχωριανοί της αλλά πλέον έχουν πειστεί και αυτοί ότι ο επαγγελματικός δρόμος που επέλεξε είναι αυτός που την κάνει ευτυχισμένη. “Στην αρχή δεν το πίστευαν και αναρωτιόνταν αν θα τα καταφέρω. Πλέον έχουν συνηθίσει στην ιδέα” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η οδήγηση τής άρεσε από μικρή. Όταν έφτασε στην κατάλληλη ηλικία, πήρε τη μεγάλη απόφαση να πάει στη Θεσσαλονίκη και να σπουδάσει εκπαιδεύτρια οδηγών σε ιδιωτικό ΙΕΚ της πόλης. “Ο μπαμπάς μου χάρηκε και μου είπε: “μπράβο, να το κάνεις, αφού έχεις το θάρρος!”, ανέφερε χαρακτηριστικά η 22χρονη.

Όνειρό της είναι να αποκτήσει τη δική της σχολή οδηγών στην Κομοτηνή, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να περιμένει άλλα δυο χρόνια, αφού θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας της προκειμένου να μπορέσει να λάβει τη σχετική πιστοποίηση.

Ένα βήμα που θέλει να το κάνει στον τόπο της, την Κομοτηνή, την οποία αγαπά και δεν θέλει να εγκαταλείψει για κάποια μεγαλύτερη πόλη ή για μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. “Θέλω να μείνω στον τόπο μου. Αγαπώ την Κομοτηνή και το χωριό μου”, τόνισε.

Η Νεσλιχάν είχε την ευκαιρία να μοιραστεί την αγάπη της για το τιμόνι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα την Κομοτηνή και είχε συνάντηση με γυναίκες της περιοχής.

“Με ρώτησε η Πρόεδρος πόσο χρονών είμαι, τι σπούδασα και πώς αποφάσισα να γίνω οδηγός και της είπα την ιστορία μου. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και με άκουσε με προσοχή”, σημείωσε για εκείνη τη συνάντηση η Νεσλιχάν.

Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για τη συνάντησή της με τη Νεσλιχάν αναφέροντας την ελπίδα της η νεαρή επαγγελματίας οδηγός να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα κορίτσια.

Πηγή Παρατηρητής της Θράκης
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...