Μια τάξη χωρισμένη σε λευκούς και μαύρους

Μια δασκάλα στο Schweizer-Reneke της Νότιας Αφρικής μπήκε σε διαθεσιμότητα μετά την κυκλοφορία μια φωτογραφίας της τάξης της όπου εικονίζονται οι μαθητές να κάθονται σε φυλετικά διαχωρισμένες ομάδες.

Το Schweizer-Reneke είναι μια αγροτική πόλη με πληθυσμό 50.000 κατοίκων, στην οποία ζουν κατά πλειοψηφία λευκοί Νοτιοαφρικανοί που μιλούν την αφρικάανς (αφρικανολλανδικά) ως μητρική γλώσσα.

Ο υπουργός Παιδείας της Βορειοδυτικής επαρχίας της Νότιας Αφρικής Sello Lehare δήλωσε πως η εξήγηση του σχολείου για το περιστατικό ήταν ότι οι μαθητές που εικονίζονται στη φωτογραφία είχαν χωριστεί σε ομάδες ανάλογα με την ικανότητά επικοινωνίας τους σε αγγλικά και αφρικάανς.

Το χρονικό του περιστατικού

Οι γονείς είχαν μόλις φέρει τα παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο Schweizer-Reneke για την πρώτη μέρα μαθημάτων. Η δασκάλα, με στόχο να τους καθησυχάσει ότι όλα πάνε καλά, μοιράστηκε μια φωτογραφία των παιδιών στην ομάδα WhatsApp του σχολείου.

Οι γονείς επεσήμαναν στη φωτογραφία ότι τα παιδιά κάθονταν ξεχωριστά ανάλογα με τη φυλή – τα λευκά παιδιά κάθονταν σε ένα τραπέζι στο κέντρο της αίθουσας και τα λίγα μαύρα παιδιά σε ένα τραπέζι στη γωνία.

Όταν διαμαρτυρήθηκαν, το σχολείο έστειλε μια διαφορετική φωτογραφία στην οποία φαινόταν πως τα παιδιά μετά το διάλειμμα πλέον κάθονταν σε διαφορετικές θέσεις εξασφαλίζοντας πως δεν διαχωρίζονται φυλετικά.

Μετά τη διαμαρτυρία των γονέων, το σχολείο δημοσίευσε μια δεύτερη φωτογραφία όπου οι μαθητές κάθονται σε μεικτές ομάδες

Την επόμενη μέρα συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές έξω από το σχολείο, πολλοί από τους οποίους ήταν υποστηρικές του κόμματος EFF της αντιπολίτευσης της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Μερικοί λευκοί γονείς κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι φοβούμενοι για την ασφάλειά τους.

Μετά από συνάντηση με το προσωπικό του σχολείου και τους υπαλλήλους ο κ. Lehare επιβεβαίωσε ότι η εν λόγω δασκάλα είχε μπει σε διαθεσιμότητα.

“Ως κυβέρνηση θα θέλαμε να καταδικάσουμε κάθε μορφή ρατσισμού και λυπούμε βαθύτατα για αυτό το ατυχές γεγονός που συμβαίνει στη χώρα μας 25 χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αρχηγού της τοπικής κυβέρνησης, Job Lekgoro.

Πηγή BBC
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online