Μια “παγωμένη” φωτογραφία άλλαξε τη ζωή σε Κινέζο μαθητή

Πολλά πράγματα στη ζωή του Wang Fuman έχουν αλλάξει από τότε που η φωτογραφία του έγινε viral πριν από ένα χρόνο. Τότε, ήταν ένας 8χρονος που έπρεπε να περπατήσει μια ώρα φορώντας μόνο ένα λεπτό σακάκι από την καλύβα της γιαγιάς του για να πάει στο παγωμένο σχολείο του. Ο πατέρας του εργαζόταν μακριά από το σπίτι και η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την οικογένεια.

Τότε ο δάσκαλός του δημοσίευσε μια φωτογραφία του Wang Fuman με τα μαλλιά του να καλύπτοναι από πάγο λίγο μετά την άφιξή του στο σχολείο, η οποία έγινε viral και το Ίντερνετ του έδωσε το όνομα “Ice Boy“.

Τώρα, έναν χρόνο μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε, ο Wang Fuman έχει ένα καινούριο σπίτι, το σχολείο του έχει θέρμανση και η μαμά του έχει επιστρέψει στην οικογένειά της.

Ο Fuman ήταν ένα από τα 61 εκατομμύρια παιδιά που έμεναν πίσω, νέοι που μένουν στις φτωχές πατρίδες τους ενώ οι γονείς τους αναζητούν εργασία στις μεγάλες πόλεις.

Ο Fuman και η μεγαλύτερη αδερφή του, Fumei, ζούσαν με τη γιαγιά τους σε μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Yunnan, στη νοτιοδυτική Κίνα. Για να φτάσει στο σχολείο, το οποίο δεν είχε θέρμανση, έπρεπε να περπατήσει πέντε χιλιόμετρα σε θερμοκρασίες έως -9 βαθμούς Κελσίου φορώντας μόνο ένα λεπτό σακάκι.

Όλα αυτά άλλαξαν μετά από τη φωτογραφία που ο δάσκαλός του δημοσίευσε online που έδειχνε τον Fuman με κόκκινα μάγουλα και παγωμένα μαλλιά.

Η φωτογραφία απεικόνιζε απερίφραστα τη φτώχεια στην οποία εξακολουθούν να ζουν πολλές κινεζικές οικογένειες, παρά τη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας τις τελευταίες δεκαετίες.

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια Κινέζοι ζουν κάτω από το εθνικό όριο της φτώχειας, με λιγότερα από 360 δολάρια ετησίως. Η Yunnan είναι μια από τις πιο φτωχές επαρχίες της χώρας.

Αφού η φωτογραφία “Ice Boy” έγινε viral, η περιφέρεια Ludian δέχτηκε έναν κατακλυσμό δωρεών και κρατικών ενισχύσεων.

Τα τοπικά ιδρύματα ξεκίνησαν μια φιλανθρωπική εκστρατεία για να βοηθήσουν τα παιδιά από φτωχές οικογένειες να ζεσταθούν το χειμώνα, η οποία συγκέντρωσε 47.000 αμερικάνικα δολλάρια εντός μιας εβδομάδας.

Το σχολείο του, το δημοτικό σχολείο του Zhuanshanbao, είναι πλέον εξοπλισμένο με σωστή θέρμανση και νέες εγκαταστάσεις. Διαθέτει τώρα ένα εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσα τέχνης και αίθουσα υπολογιστών, όπου οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά βιβλία.

Επίσης, οι μαθητές του σχολείου έχουν λάβει δωρεά ρούχων και αθλητικού εξοπλισμού.

Ο πατέρας του Fuman βρήκε δουλειά σε εργοτάξιο στο Kunming, 450 χιλιόμετρα από το Zhuanshanbao. Κερδίζει σχεδόν 600 δολάρια το μήνα εκεί, και η απόστασή του από το σπίτι τού επέτρεψε να επισκεφθεί την οικογένειά του τρεις φορές πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Fuman μένει στη μαθητική εστία, η οποία έχει εξοπλιστεί με παπλώματα και καινούρια στρώματα για τους 73 μαθητές που ζουν εκεί. Το κυλικείο του σχολείου έχει επίσης αναβαθμιστεί.

“Η τάξη μας είναι πολύ ζεστή τώρα. Μένω στην εστία, οπότε δεν χρειάζεται να κάνω την απόσταση προς το σπίτι κάθε μέρα”, δήλωσε ο Fuman στην China Daily, προσθέτοντας ότι “θέλει να μελετήσει σκληρά και να γίνει αστυνομικός ώστε να«συλλαμβάνει τους κακούς ανθρώπους”.

Πηγή Washington Post
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...