Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ

Το ΥΠΠΕΘ ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”, το οποίο περιλαμβάνει σειρά δράσεων στα Επαγγελματικά Λύκεια με σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου της επαγγελματικής εκπαίδευσης και τη βελτίωση της εικόνας της στην κοινωνία και τους μαθητές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιπέδου γλωσσικού και αριθμητικού γραμματισμού των μαθητών της Α’ τάξης, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο σχολείο. Η δράση αυτή υλοποιείται με ενισχυτική διδασκαλία από δύο εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα στην τάξη στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Ακόμα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσληφθούν ψυχολόγοι για την ψυχοκοινωνική στήριξη των μαθητών και τη σύνδεση των σχολείων με υφιστάμενες ψυχοκοινωνικές δομές.

Το πρόγραμμα “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές δράσεις, όπως την εκπόνηση Σχεδίων Δράσης με άξονα την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Επιπλέον, το πρόγραμμα ενεργοποιεί θεσμούς όπως εκείνον του “Συμβούλου Καθηγητή” και του “Συμβουλίου της Τάξης” με στόχο να βελτιωθεί το κλίμα της σχολικής κοινότητας και να καταστεί η επαγγελματική εκπαίδευση ελκυστικότερη ως επιλογή στους μαθητές.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί πιλοτικά κατά το τρέχον σχολικό έτος σε 9 ΕΠΑΛ και από το επόμενο σχολικό έτος θα γενικευθεί σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. Τα ΕΠΑΛ στα οποία το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι τα εξής: 1ο ΕΠΑΛ Δάφνης, 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής, 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, 3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, ΕΠΑΛ Λαγκαδά και 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online