Μητρόπολη Φθιώτιδας: προσφέρουμε τους Ναούς για σχολικές αίθουσες

Τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Φθιώτιδος έθεσε στη διάθεση του κρατικού μηχανισμού στη μάχη κατά της πανδημίας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών κατά τη σημερινή (10-1-21) ομιλία του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την πρόταση του Μητροπολίτη

“Παρακολουθώ και βλέπω ότι υπάρχει μία αγωνία και μία ανησυχία για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία. Πως οι μαθητές, με ποιο τρόπο, τι ώρα θα προσέρχονται, έλλειψη αιθουσών και τα λοιπά. Άλλωστε και ο θόρυβος που έγινε για τα Θεοφάνεια, υποτίθεται ότι έγινε για το άνοιγμα των σχολείων.

Θα ήθελα λοιπόν από αυτό το βήμα, να θέσω στη διάθεση σας τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα των Ιερών Ναών και Εκκλησιών της Μητροπόλεως μας. Κοιτάξτε το Ναό μας: άνετα με αποστάσεις 2 μέτρων, έτοιμες είναι οι θέσεις, μπορεί να γίνει αίθουσα διδασκαλίας, να έρθουν 50 παιδιά, μικρόφωνα υπάρχουν, προτζέκτορες θα τους βάλουμε, θα διαθέσουμε τα πάντα και ατομικό τραπεζάκι-θρανίο για το κάθε παιδί, πόρτες πολλές, εξαερισμός πλούσιος, ψηλός, αποστάσεις.

Είμαστε στη διάθεσή σας. Όλοι οι Ναοί. Δεν είναι καινούργιο στην ιστορία. Μην κοιτάτε που κάποιοι έχουν κοντή μνήμη και δεν θυμούνται την ιστορία, έγινε και στην κατοχή, υπάρχουν ντοκουμέντα και αρχεία. Στον Παλαιό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λαμία έγγραφα του επιθεωρητή εκπαιδεύσεως. Είναι στη διάθεσή σας οι Ναοί, το Αμφιθέατρο της Μητροπόλεως, έχει χωρητικότητα 375 θέσεις, χωρούν άνετα δυο-τρεις τάξεις, όσες κρίνουν οι υγειονομικοί.

Προτζέκτορα έχει, μικρόφωνα έχει, ασύρματα μικρόφωνα έχει, ίντερνετ έχει, Wifi έχει, high-speed είναι, στη διάθεσή σας είναι και επειδή μπορεί να φοβάστε μην τυχόν κάνουμε προσηλυτισμό ή προπαγάνδα στα παιδιά, μπορείτε να στείλετε και έναν επόπτη να είναι παρών σε κάθε Εκκλησία από το επιτελικό κράτος ή από κανένα παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παρακολουθεί μην τυχόν κάνουμε καμιά προπαγάνδα στα παιδιά.

Ευχαρίστως θα το δεχτώ με όλη μου την καρδιά. Θα ετοιμάζουμε και πρόγευμα για τα παιδιά, θα το ετοιμάζουν οι κυρίες με αγάπη, να κερνιούνται τα παιδιά. Συσκευασμένο με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τον κορoνοϊό, μην ανησυχείτε και επίσης δωρεάν μάσκες για όλα τα παιδιά.

Παιδικές μάσκες, όχι κουκούλες, παιδικές μάσκες για τα πρόσωπα των παιδιών μας και αντισηπτικό για κάθε παιδί θα τα προσφέρει η Μητρόπολη μας, η Εκκλησία μας.

Σκεφτείτε το λοιπόν εκλεκτοί μου και αγαπημένοι μου άρχοντες, αν το επιτρέπει, αν το επιτρέπουν οι νόμοι, η γραφειοκρατία, το θεσμικό σύστημα, το επιτελικό κράτος και ούτω καθεξής, είμαι στη διάθεσή σας”.

Η πρόταση του Μητροπολίτη φαίνεται να συνδέεται με την πρόταση που διατύπωσε προηγούμενη μέρα η η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τη μετατροπή των εκκλησιών σε μαθητικές τάξεις, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες σχολικές αίθουσες (διαβάστε ΕΔΩ).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online