Μαθήτρια λερώθηκε με αίμα περιόδου, ο καθηγητής την προσέβαλε και εκείνη αυτοκτόνησε

Μαθήτρια 14 χρονών στην Κένυα αυτοκτόνησε μετά από προσβολή που δέχτηκε στο σχολείο όταν λερώθηκε η σχολική στολή της με αίμα περιόδου.

Η μητέρα της 14χρονης είπε ότι η κόρη της απαγχονίστηκε μετά την προσβολή που δέχτηκε από έναν καθηγητή της. Την αποκάλεσε «βρώμικη» επειδή είχε λερώσει την σχολική στολή της και την κάλεσε να βγει έξω από την τάξη στο σχολείο του Καμπιανγκέκ, δυτικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Το κορίτσι επέστρεψε σπίτι, είπε στη μητέρα της τι είχε συμβεί και αργότερα απαγχονίστηκε. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η αυτοκτονία της μαθήτριας προκάλεσε την κινητοποίηση των γονιών των άλλων μαθητών. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνει τους περίπου 200 γονείς που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν έξω από το σχολείο την περασμένη Τρίτη.

Έγιναν 5 συλλήψεις όταν οι εξοργισμένοι γονείς απέκλεισαν έναν δρόμο και γκρέμισαν την πόρτα του σχολείου. Έκτοτε το σχολείο παραμένει κλειστό.

Στην Κένυα, όπως και σε άλλες χώρες, πολλά κορίτσια δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν σερβιέτες και ταμπόν. Μια έκθεση του ΟΗΕ το 2014 ανέφερε ότι ένα στα δέκα κορίτσια στην υποσαχάρια Αφρική δεν πήγαινε στο σχολείο όταν είχε περίοδο.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, κάποια κορίτσια φέρεται ότι χάνουν το 20% των σχολικών μαθημάτων εξαιτίας αυτού του λόγου, κάτι που τα καθιστά πιο επιρρεπή στο να εγκαταλείψουν τελικά το σχολείο.

Πηγή BBC
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online