Μακρή: εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη στους εκπαιδευτικούς

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου με τους διευθυντές των Ειδικών Σχολείων του Νομού Μαγνησίας για θέματα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές, τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τη μεταφορά των μαθητών αλλά και τη μετακίνησή τους προς τις διάφορες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απρόσκοπτη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην εκπαιδευτική διαδικασία, γενικά αλλά και μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Είναι δεδομένο ότι οι μαθητές των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. χρειάζονται ένα δομημένο διεπιστημονικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής παρέμβασης, με ολόπλευρη στήριξη, το οποίο όταν ανασταλεί όχι μόνο αφήνει τους μαθητές σε κατάσταση στασιμότητας, αλλά τους οδηγεί και στο να απωλέσουν όσα με πολύ κόπο έχουν κατακτήσει.

Η απόφαση της αδιάλειπτης δια ζώσης λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προέκυψε από την ανάγκη φυσικής παρουσίας των μαθητών/τριών με αναπηρία στις εκπαιδευτικές διαδικασίες, καθώς η εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, στη συγκεκριμένη μαθητική ομάδα, είναι πολύ δύσκολη».

Η κ. Μακρή στάθηκε, ιδιαιτέρως, στους εκπαιδευτικούς.

«Αξίζετε την εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη μας για την υπεύθυνη στάση σας στην κοινή προσπάθεια, εφαρμόζοντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, με υποδειγματικό τρόπο, στο σχολικό περιβάλλον των ειδικών δομών.

Σας ευχαριστώ θερμά για την διαρκή και άοκνη προσπάθεια, για την υπομονή, για την αφοσίωση, για τη συνέπεια και τον σεβασμό στον καίριο ρόλο που επιτελείτε. Σε όλα τα προβλήματα, που σας απασχολούν, θα βρούμε λύση. Σας τις οφείλουμε τις λύσεις αυτές».

Πηγή akroama.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online