ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας: έβαλαν τη χρωματιστή σημαία σε πίνακα για το 1821

Σε ανάρτηση των ΛΟΑΤΚΙ Ελλάδας σε κοινωνικό δίκτυο η χρωματιστή σημαία της κοινότητας έχει αντικαταστήσει τη σημαία που απεικονίζεται στον πίνακα “Όρκος των αγωνιστών” του Θεόδωρου Βρυζάκη. Ο πρωτότυπος πίνακας έχει φιλοτεχνηθεί το 1865 και φιλοξενείται στην Εθνική Πινακοθήκη.

Η ανάρτηση συνοδεύθηκε από το κείμενο: “Η κάθε γενιά, σε κάθε εποχή, δίνει έναν δικό της αγώνα, από την επανάσταση του 2021 ως το me too ως την απόκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει καταπάτηση υπάρχει εξέγερση και επανάσταση”. 

Μετά από αντιδράσεις, αφαιρέθηκε η εικόνα και ανέβηκε νέα ανάρτηση όπου εμφανίζεται ο αυθεντικός πίνακας με το παρακάτω κείμενο:

“200 χρόνια από την επανάσταση. 200 χρόνια ελευθερίας. Μπορεί η Ελλάδα ως κράτος να δημιουργήθηκε χρόνια μετά, αλλά ως έθνος προϋπήρχε.
Ειμαστε χαρούμενοι Έλληνες, που έχουμε προγόνους ήρωες που πάλεψαν για την ελευθερία τους και τα δικαιώματα τους.

Ο πίνακας “Όρκος των αγωνιστών”.

Με γενναιότητα και πατριωτισμό κατάφεραν να απελευθερωθούν και να αγωνιστούν για αυτά που τους είχαν στερηθεί. Η προηγούμενη φωτογραφία, δεν είχε σκοπό να προσβάλει. Είχε σκοπό να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα. Να δημιουργήσει μια αλληγορία.

Όπως οι εθνικοί ώρες πάλεψαν για την ελευθερία τους, και ένοπλα επαναστάτησαν, έτσι και οι καταπιεσμένες κοινότητες σήμερα αγωνίζονται για τα δικά τους δικαιώματα τα οποία προσβάλλονται καθημερινά.
Η σημαία που αντικατέσταθηκε δεν ήταν η σημερινή ελληνική σημαία.

Ήταν η επαναστατική σημαία των Μαυρομιχαλαίων οι οποίοι συμμετείχαν στην υποκείμενη από την Ρωσία επανάσταση το 1769. Η σημαία αυτή είναι λευκή με κυανό σταυρό. Από τον επόμενο χρόνο κιολας της επανάστασης η σημαία άλλαξε.

Μέχρι το σήμερα έχει αλλάξει αρκετές φορές. Σήμερα επειδή ακόμη και εσείς που με απειλήσατε δεν γνωρίζετε, η σημαία περιέχει εννέα, οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες, καθώς και ως καντόνι (άνω προΐστιο μέρος) έναν λευκό Σταυρό μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο.

Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν στις συλλαβές της ιστορικής φράσης «Ελευθερία ή Θάνατος», όπως παράλληλα και στα γράμματα της λέξης «Ελευθερία». Ο Σταυρός συμβολίζει την επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδος.

Επίσης, ήταν σύμβολο των Ελλήνων θαλασσοπόρων και συμβόλιζε τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Το μήνυμα που θελουμε να περάσουμε είναι πως όπως τότε οι Έλληνες αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους, τους θαυμάζουμε και νιώθουμε περήφανοι, έτσι και εμεις με την σειρά μας αντλούμε θάρρος και αγωνιζόμαστε για τα σημερινά ανθρώπινα δικαιώματα που απειλούνται καθημερινά.

Πολλοί από εσάς δεν ενοχληθήκατε που ηταν «αλλαγμένη» η σημαία, καθώς έχει συμβεί στο παρελθόν με άλλα σύμβολα άλλων ομάδων χωρίς να δημιουργηθούν αντιδράσεις. Ενοχληθήκατε που η σημαία αυτή είναι η lgbt. Κρύβετε το μίσος και την ομοφοβία σας πίσω από λέξεις. Ευχαριστώ ένα καλό μου φίλο που με παρότρυνε να ανεβάσω την αρχική φωτογραφια προς τιμήν των ηρώων μας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online