Λειτουργεί ξανά μετά από 21 χρόνια το δημοτικό στο Μαθράκι

Το Δημοτικό Σχολείο στο Μαθράκι, ένα από τα διαπόντια νησιά της Κέρκυρας λειτουργεί φέτος ξανά μετά από 21 χρόνια με έναν μαθητή. Στο σχολείο προσελήφθη αναπληρώτρια δασκάλα από τη Βέροια για να διδάξει τον 9χρονο Τάσο, τον μοναδικό μαθητή του σχολείου.

“Οι μόνιμοι κάτοικοι είμαστε πολύ λίγοι πληθυσμιακά και μεγάλης ηλικίας. Με τη λειτουργία του σχολείου περνάμε το μήνυμα ώστε να ελκύσουμε τους ομογενείς να επιστρέψουν αν και θα έπρεπε να υπάρχει επιπλέον κίνητρο από την πολιτεία“, τόνισε o πρόεδρος της κοινότητας Μαθρακίου Γιάννης Αργυρός, επισημαίνοντας ότι οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 35 το χειμώνα, ενώ για πρώτη φορά φέτος καλοκαίρι μετά από καιρό ο πληθυσμός έφτασε τα 100-120 άτομα, καθώς πολλοί ομογενείς επέστρεψαν στο νησί για τις διακοπές τους.

“Δεν είμαι από δω. Δεν έχω καμία σχέση με την περιοχή. Απλά ήθελα να ζήσω μια ήσυχη ζωή με το παιδί μου κοντά στη φύση. Ήρθα, το είδα, το ερωτεύτηκα, ερωτεύτηκα τους ανθρώπους και έμεινα» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η Ευγενία Γιαννοπούλου, η μητέρα του 9χρονου Τάσου και πρόσθεσε: “Μετά την απόφασή μας κινητοποιήθηκε ο δήμος, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα”.

Μιλώντας το OPEN ο μικρός μαθητής τόνισε ότι του αρέσει το σχολείο και που αυτό βρίσκεται στο νησί. Όπως είπε από την πλευρά της η δασκάλα από την Βέροια η οποία διδάσκει στο σχολείο η φετινή χρονιά αποτελεί μεγάλη πρόκληση για αυτήν. “Θα πήγαινα οπουδήποτε μου ζητούνταν. Αρκεί να έκανα τη δουλειά μου σωστά”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online