Κρούσμα στην Καισαριανή: “είμαστε αναλώσιμοι εμείς και τα παιδιά σας”

Ανακοίνωση της Ζ’ ΕΛΜΕ Αθήνας για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Καισαριανής

“Είμαστε αναλώσιμοι εμείς και τα παιδιά σας.

Για σημερινό επιβεβαιωμένο κρούσμα εκπαιδευτικού σε σχολείο της περιοχής μας (Καισαριανή) η απάντηση του ΕΟΔΥ ήταν η εξής:

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο πρέπει να εξεταστούν οι πιο στενές επαφές του κρούσματος στο χώρο του σχολείου (με δικά τους έξοδα) και οι υπόλοιποι καθηγητές δεν χρειάζεται να διακόψουν την προσέλευσή τους στο σχολείο, ούτε να κάνουν τεστ, παρά μόνο αν εκδηλώσουν συμπτώματα!

Τη Δευτέρα λοιπόν θα έρθουν οι μαθητές να πάρουν τα βιβλία τους σε ένα σχολείο χωρίς μάσκες και αντισηπτικά (σε κανένα δεν έχουν έρθει), ελλιπέστατο προσωπικό καθαριότητας και με πιθανά θετικά κρούσματα κάποιων καθηγητών του ή και μαθητών. Και όλα να ανάγονται στην προσωπική ευθύνη.

Είναι μεγάλη η αγωνία και η αγανάκτηση των εκπαιδευτικών. Νιώθουν ότι τιμωρούνται και ότι φορτώνονται αρμοδιότητες που δεν τους αναλογούν την ώρα που πληθαίνουν τα κρούσματα στα σχολεία. Και βέβαια δεν αισθάνονται καθόλου ασφαλείς παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπ. Παιδείας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς και τους καθιστούμε υπεύθυνους για ό, τι συμβεί από τώρα και στο εξής. Απαιτούμε

  • Τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικού τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων με τις οποίες ήρθε σε επαφή ο συνάδελφος.
  • Αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του ελέγχου όλων των εκπαιδευτικών της.
  • Απολύμανση του σχολικού χώρου από συνεργεία του δήμου.
  • Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα σχολεία.
  • Προληπτικά τεστ σε καθηγητές και μαθητές όλων των σχολικών μονάδων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Να ανοίξουν τα σχολεία με αντισηπτικά, μάσκες και επαρκές προσωπικό καθαριότητας. Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις σχολικές επιτροπές.
  • Να λειτουργήσουν τα τμήματα με 15 μαθητές.
  • Να προσληφθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων και δομών για την κάλυψη όλων των αναγκών”.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...