Καταδικάζει τη συμμετοχή μαθητών στις εκδηλώσεις εορτασμού της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου το ΚΚΕ

«Τριάντα χρόνια μετά η προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας και σπίλωσης του σοσιαλισμού κλιμακώνεται», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας να καλέσει τα σχολεία να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας για τα 30 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου». Σημειώνει πως «κανένας μαθητής να μην πάρει μέρος στις εκδηλώσεις παραχάραξης της Ιστορίας!».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Τουλάχιστον προκλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κίνηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας να προτρέψει όλα τα σχολεία της περιοχής να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού από τα 30 χρόνια της πτώσης του Βερολίνου, που διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας με σκοπό – όπως λέει – “οι μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τα ιστορικά γεγονότα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε σχέση με την ιστορία του Τείχους του Βερολίνου“.

Τριάντα χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου εντείνεται η εκστρατεία να αμαυρωθεί στις συνειδήσεις των λαών η μεγάλη προσφορά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε.

Καταβάλλονται επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες να εμφανίσουν τον καπιταλισμό ως σύστημα που εξασφαλίζει την ελευθερία και τη δημοκρατία, τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αποκρύπτουν συνειδητά ότι το Τείχος ήταν τείχος στοιχειώδους προστασίας ενός σοσιαλιστικού κράτους απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση εκ μέρους του καπιταλισμού (όπου έφτασε στο σημείο να επέμβει με τανκς).

Ότι το Βερολίνο γεωγραφικά βρισκόταν στην καρδιά της Ανατολικής Γερμανίας και την ίδια στιγμή ένα τμήμα του ανήκε σε ένα άλλο κράτος (σαν να ανήκει η μισή Θεσσαλονίκη σε άλλη χώρα)!

Αποκρύπτουν ότι επί 12 χρόνια και μέχρι τον Αύγουστο του 1961 που ορθώθηκε – ως έσχατη λύση υπεράσπισης των συνόρων του – το τείχος, οι αντεπαναστατικές δυνάμεις δρούσαν ανενόχλητες, προκαλώντας αμέτρητες δολιοφθορές, υπονομεύοντας ανοιχτά την προσπάθεια οικοδόμησης της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Τριάντα χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, όσο βρώμικο μελάνι και αν χυθεί, η αλήθεια δεν μπορεί να παραγραφεί. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δημοσκόπηση το 2009 το 57% των Γερμανών απάντησε ότι βλέπει θετικά τη Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία, ακριβώς επειδή διαπίστωνε ότι ο αγγελικά πλασμένος κόσμος του καπιταλισμού που του υπόσχονταν, ήταν ο κόσμος της ανεργίας, της φτώχειας, της μιζέριας και των πολέμων.

Μετά την πτώση του Τείχους στις πόλεις της τότε ΓΛΔ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά άστεγοι, άνεργοι, φτωχοί, αμόρφωτοι, αποκλεισμένοι και περιθωριοποιημένοι άνθρωποι, που ακόμη και σήμερα ζουν από τα προνοιακά επιδόματα όπως αναφέρουν πολυάριθμα ρεπορτάζ στον γερμανικό Τύπο.

Σύμφωνα με την έρευνα LEO του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, σήμερα – εν έτει 2019 – 6,2 εκατ. άνθρωποι στη Γερμανία (12% του πληθυσμού) είναι πλήρως ή μερικώς αναλφάβητοι, με σοβαρές δυσκολίες στη γραφή και την ανάγνωση.

Καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας να αποσύρει το απαράδεκτο κάλεσμα. Αν θέλει οι μαθητές να γνωρίσουν την Ιστορία, μπορεί να αξιοποιήσει τον τόπο μας – με την πληθώρα ιστορικών τόπων και μαρτυρίων που έχει – μπορεί να έρθει σε επαφή με τις αντιστασιακές οργανώσεις.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε μαθητή που βλέπει να ορθώνονται μπροστά του τα εμπόδια που του θέτει το σύστημα. Σε κάθε εκπαιδευτικό που βιώνει καθημερινά τις δυσκολίες της επιβίωσης, στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που γυρνούν ανά την Ελλάδα με μια βαλίτσα στο χέρι.

Σας καλούμε να προβληματιστείτε. Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες παραχάραξης της Ιστορίας, σπίλωσης του σοσιαλισμού έχουν σκοπό να μας παγιδέψουν στη λογική ότι δεν υπάρχει διέξοδος, έχουν στόχο να μας πείσουν για την αιωνιότητα του καπιταλισμού.

Κι όμως. Όλα αυτά που ταλανίζουν καθημερινά εμάς και τις οικογένειές μας ο σοσιαλισμός τα είχε λύσει ή είχε δρομολογήσει τη λύση τους από πολύ νωρίς και μάλιστα σε συνθήκες περικύκλωσης και άγριας πολεμικής από το καπιταλιστικό σύστημα.

Θέριεψαν ξανά μετά από τις ανατροπές επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος και σκορπώντας στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα τα «ανθισμένα τοπία» που υπόσχονταν στο λαό οι δυνάμεις της αντεπανάστασης στη Γερμανία. Η “κοσμογονική αλλαγή”, που θα ένωνε τους λαούς, ήταν ένα πελώριο ψέμα, αφού 30 χρόνια τώρα είναι πολλά τα τείχη που υψώθηκαν εναντίον τους.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να τιμήσουν το λειτούργημά τους τόσο απέναντι στους μαθητές τους όσο και απέναντι στα ιστορικά γεγονότα και την επιστημονική ερμηνεία τους.

Να μη δεχτούν να είναι φορείς αντιεπιστημονικών και αντικομμουνιστικών αντιλήψεων. Να αναζητήσουν την αλήθεια για το σοσιαλισμό και να διδάξουν στους μαθητές την αγάπη για τη γνώση, για την Ιστορία, για την αλήθεια.

Καλούμε τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τους φορείς των γονιών και του μαθητικού κινήματος να μη συρθούν στα σχέδια της Διεύθυνσης. Κανένας μαθητής να μην πάρει μέρος στις εκδηλώσεις παραχάραξης της Ιστορίας!».

Πηγή 902
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online