Ιταλία: μικρότερες τάξεις, περισσότεροι εκπαιδευτικοί τον Σεπτέμβρη

Τα σχολεία στην Ιταλία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου με δια ζώσης μαθήματα και κανόνες ασφαλείας για να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού, μετά την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς με μαθήματα και εξετάσεις από το διαδίκτυο.

“Θα μειώσουμε τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη“, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας Loytsñia Ατζολίνα, διευκρινίζοντας ότι το υπουργείο θα χρησιμοποιήσει 3.000 σχολικά κτίρια που δεν χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια και ότι θα γίνουν 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και άλλου προσωπικού.

H κυβέρνηση Κόντε θα προσφέρει επιπλέον 1 δισ. στην Παιδεία, μετά την ανακοίνωση 1,4 δισ. που είχε ανακοινώσει προηγούμενα με αποτέλεσμα η συνολική αύξηση των δαπανών στην Παιδεία την εποχή του κορωνοϊού να φθάνει τα 2,4 δισ.

Η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας απογοήτευσε τα συνδικάτα του εκπαιδευτικού τομέα, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου CGIL Ιταλία χρειάζεται 33.039 νέες τάξεις στα νηπιαγωγεία, 89.580 νέες τάξεις στα δημοτικά σχολεία και 89.292 τάξεις, με τις ανάγκες να ξεπερνούν συνολικά τις 210.000 νέες τάξεις εάν οριστεί ως όριο η συμμετοχή 15 μαθητών στην κάθε τάξη.

Για να γίνει αυτό, η CGIL εκτιμά ότι χρειάζονται 160.000 νέοι εκπαιδευτικοί στην στοιχειώδη Παιδεία με κόστος 4,5 δισ. για δέκα μήνες και 245.000 εκπαίδευση για τη μέση εκπαίδευση με κόστος 7 δισ. για δέκα μήνες.

Τα σχολεία, για να λειτουργήσουν, χρειάζονται άλλους 80.000 διοικητικούς και άλλους υπαλλήλους με κόστος 1,8 δισ. για δέκα μήνες, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος για να λειτουργήσουν τα σχολεία με πλήρη σεβασμό των κανόνων ασφαλείας θα φθάσει τα 13,3 δισ., πεντέμισι φορές περισσότερα από τα 2,4 δισ. που προσφέρει η κυβέρνηση Κόντε.

Πηγή Αυγή
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...