Η έρευνα δείχνει πως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ξεκουράζονται τα Χριστούγεννα

Είναι επίσημο, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ξεκουραστούν τα Χριστούγεννα για να αποφύγουν το burn out.

Οι εκπαιδευτικοί περιμένουν με ανυπομονησία τις ημέρες των διακοπών των Χριστουγέννων ώστε να μπορέσουν να κατεβάσουν ρυθμούς για μερικές μέρες. Για κάποιους εκπαιδευτικούς μπορεί οι μέρες των διακοπών να σημαίνουν μια ευκαιρία να κάνουν εργασίες που έμειναν πίσω, όπως να βαθμολογήσουν γραπτά ή να οργανώσουν το αρχείο τους.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει πως είναι προτιμότερο να αφήσουν για μερικές μέρες τη δουλειά και να χαλαρώσουν χωρίς να τη σκεφτούν καθόλου μέχρι να ξαναγυρίσουν στο σχολείο.

Μια έρευνα του City University του Λονδίνου με 90 εκπαιδευτικούς από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι είναι κρίσιμο για τους εκπαιδευτικούς να σταματήσουν να εργάζονται στις διακοπές των Χριστουγέννων ώστε να αποφύγουν εξάντληση.

Ο χρόνος μακριά από το σχολείο επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να «αποκαταστήσουν τη συναισθηματική τους ενέργεια», αναφέρει η έρευνα.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο κάθε Παρασκευή για 8 εβδομάδες καταγράφοντας τα συναισθήματά τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι εκπαιδευτικοί που συνέχισαν να σκέφτονται τη δουλειά τους κατά τις διακοπές ήταν λιγότερο πιθανό να ανακάμψουν από τις απαιτήσεις του εξαμήνου, ενώ εκείνοι που ικανοποίησαν τις βασικές ψυχολογικές τους ανάγκες (ποιοτικό χρόνο με αγαπημένους ανθρώπους, χρόνο για τον εαυτό τους) βελτίωσαν την ψυχική τους υγεία.

“Η δουλειά μας δείχνει ότι οι ανάπαυλες για τους εκπαιδευτικούς, ειδικά εκείνες που διαρκούν μερικές μέρες όπως οι διακοπές των Χριστουγέννων, είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η εξασφάλιση ευκαιριών ανάκαμψης από τις απαιτήσεις της εργασίας τους δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αποφύγουν οι εκπαιδευτικοί το burn out” δήλωσε ο Paul Flaxman, αρχηγός της ερευνητικής ομάδας.

Πηγή The Guardian
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online