Γιατί οι Εσθονοί είναι οι καλύτεροι μαθητές στην Ευρώπη;

Στην πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, οι μαθητές της Εσθονίας εμφανίζονται να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη και ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου.

Οι μαθητές της Εσθονίας είναι οι 4οι καλύτεροι στον κόσμο στις φυσικές επιστήμες, 5οι στις δεξιότητες ανάγνωσης και 8οι στα μαθηματικά τη στιγμή που ο προϋπολογισμός της χώρας για την εκπαίδευση ανέρχεται στο 30% του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ.

Ποιο είναι το μυστικό της;

Η Εσθονία περιμένει υψηλές επιδόσεις από όλους τους μαθητές της και τους προσφέρει τα μέσα για να τις κατακτήσουν: τα σχολικά εγχειρίδια, η μεταφορά και το φαγητό είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές.

Τα χρήματα που πηγαίνουν στην εκπαίδευση χρησιμοποιούνται με τρόπους που αποδίδουν το μέγιστο: για παράδειγμα, τα σχολικά κτήρια κατασκευάζονται με ενεργειακά αποτελεσματικό σχεδιασμό και μακροπρόθεσμα μειώνονται τα έξοδα θέρμανσης και συντήρησής τους.

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών είναι αυξημένοι ώστε να προσελκύονται οι ικανότεροι άνθρωποι για τη δουλειά του εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικοί απολαμβάνουν μεγάλη αυτονομία στη διδασκαλία: το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αδρή περιγραφή των διδακτικών στόχων και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν διδακτικές μεθόδους και προσεγγίσεις με μεγάλη ελευθερία.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν στα σχολεία είναι άριστα εκπαιδευμένοι: δεν προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί χωρίς σχετικά πτυχία μάστερ.

Η Εσθονία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που συμπεριέλαβε την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στο αναλυτικό της πρόγραμμα: μέχρι το 2020 στόχος είναι όλα τα σχολεία να λειτουργούν αποκλειστικά με ψηφιακά διδακτικά υλικά.

Πηγή World Economic Forum
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online