Έρευνα: απόψεις παιδιών για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό

Στο επιστημονικό περιοδικό Mediterranean Journal of Education διαβάσαμε μια ενδιάφερουσα έρευνα από τις Βασιλεία Χρηστίδου, Πηνελόπη Παπαδοπούλου και Φωτεινή Μπονώτη που αφορά τις αντιλήψεις μαθητών 4-9 ετών για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Στην έρευνα συμμετείχαν 189 μαθητές 4-9 ετών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι εξέφρασαν τις ιδέες τους για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό μέσω συνεντεύξεων και με τη βοήθεια ζωγραφιών. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι απόψεις των μαθητών για την προστασία από τον κορονοϊό συμβαδίζουν με τις επίσημες οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Διαβάστε την περίληψη του άρθρου παρακάτω:

“Αυτή η εργασία διερευνά τις απόψεις των παιδιών ηλικίας 4 έως 9 ετών για τις πρακτικές προστασίας από τον κορονοϊό. Το δείγμα αποτελούνταν από 189 παιδιά από διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα οποία εξέφρασαν τις απόψεις τους προφορικά και με ζωγραφιές.

Η ανάλυση περιεχομένου των δεδομένων ανέδειξε διαφορετικές κατηγορίες προληπτικών πρακτικών που εμπίπτουν σε δύο κύρια θέματα: την Υγιεινή (για παράδειγμα πλύσιμο των χεριών) και την Κοινωνία (για παράδειγμα παραμονή στο σπίτι). Συνολικά, τα παιδιά πρότειναν κατάλληλες πρακτικές, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες και τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών.

Επιπλέον, φαίνεται ότι εστιάζουν περισσότερο στις κοινωνικές πρακτικές παρά στις πρακτικές που σχετίζονται με την υγιεινή. Καταγράφηκαν επίσης διαφορές που σχετίζονται με την ηλικία καθώς και διαφορές μεταξύ των δύο τρόπων έκφρασης”.

Το πλήρες άρθρο είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Πηγή Mediterranean Journal of Education
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online