Επαναλειτουργεί το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έλαβε τελικά την απόφαση να λειτουργήσει ξανά το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας, του οποίου η λειτουργία έχει διακοπεί εδώ και βδομάδες.

Νωρίτερα, παιδιά από το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας κάθισαν συμβολικά σε θρανία και καρέκλες στην πλατεία Κοτζιά, την ίδια ώρα που το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συνεδρίαζε για το θέμα.

«Η λειτουργία του αποτελεί πλούτο για την πόλη μας. Αυτό τον πλούτο θα τον υπερασπιστούμε, κόντρα στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία» σχολιάζει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι διοργανωτές προχώρησαν σε αυτή την κίνηση θέλοντας να επισημάνουν την άμεση αναγκαιότητα για επαναλειτουργία του σχολείου στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας. Αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις της Αριστεράς και αλληλέγγυοι βρέθηκαν στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας ζητώντας την επαναλειτουργία του σχολείου στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας.

Το θέμα μετά από απαίτηση παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της δημοτικής αρχής του Κ. Μπακογιάννη να μη δοθεί φέτος χώρος για τη λειτουργία του, συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν, εξήγησε ότι το 2017 ο δήμος Αθηναίων, μετά από ομόφωνη πρόταση της Σχολικής Επιτροπής, είχε παραχωρήσει κάποιες αίθουσες στο 144ο τις Κυριακές, ώστε τα παιδιά με καταγωγή από το Πακιστάν να διδάσκονται ουρντού, αραβικά και αγγλικά και οι μητέρες τους, ελληνικά.

Τα ίδια παιδιά φοιτούν, επίσης, κανονικά στα ελληνικά σχολεία τις καθημερινές. «Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας είχαμε εξαιρετικά καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του 144ου σχολείου, τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την γειτονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζ. Ασλάμ.

«Η αλληλεγγύη νίκησε! Πριν από λίγο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων πήρε απόφαση για την έναρξη του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας» σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Το δικαίωμα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα ότι χρειάστηκε μια μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης για να πετύχουμε το αυτονόητο.

Παραμένει στο ακέραιο η ευθύνη του Δήμου Αθηναίων για την καθυστέρηση έναρξης του σχολείου. Η λειτουργία του αποτελεί πλούτο για την πόλη μας. Αυτό τον πλούτο θα τον υπερασπιστούμε, κόντρα στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία“.

Πηγή The Press Project
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online