Ενδέχεται να υποχρεωθούν σε εμβολιασμό και οι εκπαιδευτικοί

Τα 400 στελέχη της ΕΜΑΚ που με διαταγή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής υποχρεώνονται σε εμβολιασμό, ανοίγουν και τον δρόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου που σχεδιάζει η κυβέρνηση και για άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως τους εργαζομένους στον χώρο της υγείας, αλλά και για όσους εργάζονται σε δομές όπως οι οίκοι ευγηρίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του In.gr.

Σύμφωνα με τους συνταγματολόγους, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες δεν έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα καθώς, όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, δεν απολύεται αλλά μετατίθεται.

«Είναι απολύτως σύμφωνη και με τη νομοθετική πρόβλεψη, που υπάρχει ήδη από τον Απρίλιο του 2020, η οποία επιτρέπει στις διάφορες υπηρεσίες, προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή των ανθρώπων και την υγεία τους από την επιδημία, να επιβληθούν κάποιες υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων και ο εμβολιασμός», σημειώνει ο συνταγματολόγος, Αντώνης Μανιτάκης.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επαγγελματικών ομάδων όπως οι υγειονομικοί, που έχουν άμεση έκθεση στην πανδημία. Εκτός από τους εργαζομένους στον χώρο της υγείας, σε εμβολιασμό ενδέχεται να υποχρεωθούν εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online