Έκτακτη σύσκεψη ειδικών αύριο-δεύτερες σκέψεις για άνοιγμα β/θμιας

Έκτακτη σύσκεψη των ειδικών προγραμματίστηκε για αύριο, Πέμπτη, με αντικείμενο το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA. Η αύξηση των κρουσμάτων, τα μεταλλαγμένα πιο μεταδοτικά στελέχη του κορονοϊού και η μεγάλη συγκέντρωση κρουσμάτων στην Αττική δημιουργούν στους ειδικούς δεύτερες σκέψεις για άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να πάρει πίσω τις ανακοινώσεις για άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων και θα κληθεί να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση, εφόσον οι λοιμωξιολόγοι της χώρας μας εισηγηθούν κάτι τέτοιο.

Ιδιαίτερη ανησυχία για την Αττική

Η Αττική ανησυχεί τους επιστήμονες και αν το Λεκανοπέδιο «κοκκινίσει» τότε όλα πάνε πιο πίσω και τότε ίσως δούμε και άλλα πράγματα να αναιρούνται. Ακόμα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως στην Αττική έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού, αφού ένα στα δύο κρούσματα καθημερινά εντοπίζονται εκεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, εφόσον οι επιστήμονες πάρουν στα χέρια τους νούμερα που δεν τους ικανοποιήσουν, τότε δεν αποκλείεται να εισηγηθούν ακύρωση της απόφασης για επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου.

Τέλος, δεν αποκλείεται όχι απλά να αναιρεθεί το άνοιγμα των σχολείων, αλλά να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω και άλλα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή και θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης στις 18:00.

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...