Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων από τη Novartis και το Found.ation

Το εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων «Digital Skills», που σχεδίασαν ο Όμιλος Novartis σε συνεργασία με το Found.ation, προσφέρει σε 300 νέους/ες τη δυνατότητα να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας.

Στο σύγχρονο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ‘επιχειρησιακό’ περιβάλλον, οι εταιρείες καλούνται να προσαρμοστούν στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αλλάζει ριζικά την αγορά εργασίας και επιτάσσει την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, θέτοντας την τεχνολογία στην κορυφή.

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη ζήτηση εργαζομένων με ψηφιακές δεξιότητες, η προσφορά́ παραμένει ακόμα χαμηλή. Το πρόγραμμα «Digital Skills» εστιάζει στην εκμάθηση σύγχρονων καινοτόμων και εύκολων στην χρήση ψηφιακών εργαλείων, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα στην καριέρα τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους/ες νέους/ες απόφοιτους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (AΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ και Κολλέγιο), ηλικίας 18-35 που διαθέτουν κάρτα ανεργίας.

Ο κάθε κύκλος αποτελείται από 5 εκπαιδευτικές ενότητες, συνολικής διάρκειας 12 ωρών, και θα ολοκληρώνεται εντός μιας εβδομάδας (πρωινά μαθήματα).

Αναλυτική Περιγραφή Προγράμματος

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια κάθε εκπαιδευτικού κύκλου του προγράμματος είναι οι ακόλουθες:

Digital CV: LinkedIn as a tool to find the perfect job (2 ώρες)

It’s the digital era! Οι μελλοντικοί εργοδότες βρίσκονται online, όπως κι εσείς.

Μέσα από το συγκεκριμένο μάθημα οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς μπορούν να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο digital CV, να κάνουν το προφίλ τους ελκυστικό χτίζοντας το προσωπικό τους “brand” και πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το επαγγελματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν την επόμενη θέση εργασίας τους!

Interview and presentation skills in the digital era (2 ώρες)

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις κατάλληλες δεξιότητες συνέντευξης και παρουσίασης του εαυτού τους, ώστε να καταφέρουν να κλειδώσουν μια προσφορά στη θέση εργασίας που τους ενδιαφέρει.

Social media: Getting started with Digital marketing (2 ώρες)

Το συγκεκριμένη ενότητα έχει στόχο να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν στη χρήση σημαντικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να μάθουν τον τρόπο μέτρησης της αποτελεσματικότητας του Digital Marketing και να δουν βέλτιστες πρακτικές από καταξιωμένα brands.

Digital Design Thinking, the Fundamentals (4 ώρες)

Το δραστικό εργαστήριο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση των βασικών εννοιών του Digital Design Thinking.

Θα μάθουν για τη διαδικασία αλλά και τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναλύσουν προβλήματα και δυσκολίες, πως να προχωρήσουν στη δημιουργία μίας ομάδας και να εφαρμόσουν δημιουργικές λύσεις.

Introduction to Coding (2 ώρες)

Το συγκεκριμένο μάθημα έχει στόχο να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και να αντιληφθούν τα οφέλη της χρήσης του. 

Στο τέλος του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν εξοικειωθεί με βασικό λεξιλόγιο του προγραμματισμού και θα μάθουν πώς η χρήση του έχει βελτιώσει πρακτικά την καθημερινότητα μας.

Χρονοδιάγραμμα Προγράμματος & Κριτήρια Επιλογής

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020 μέσα από 12 επαναλαμβανόμενους κύκλους, ανάλογα με την πληρότητα των τμημάτων, διάρκειας 1 εβδομάδας ο καθένας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δύο εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα & Τρίτη) και πρωινές ώρες στις εγκαταστάσεις του Found.ation (Ευρυσθέως 2, Κ. Πετράλωνα). Ο/Η κάθε υποψήφιος/α καλείται να επιλέξει τον κύκλο μαθημάτων που επιθυμεί να παρακολουθήσει.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους/ες νέους/ες απόφοιτους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (AΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ και Κολλέγιο), ηλικίας 18-35 που διαθέτουν κάρτα ανεργίας.

Εκτός από τα γενικά κριτήρια συμμετοχής, που αφορούν στην ηλικία και την εργασιακή κατάσταση, θα δοθεί προτεραιότητα σε αιτούντες με μικρή γνώση του αντικειμένου, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αιτήσεις Προγράμματος

Οι ενδιαφερόμενοι μπορού να συμπληρώσουν αίτηση για τον Κύκλο που τους ενδιαφέρει στην ιστοσελίδα του Found.ation (ΕΔΩ) και παρακάτω:

1ος Κύκλος μαθημάτων: 02 & 03 Δεκεμβρίου 2019 (10.00-16.00)

2ος Κύκλος μαθημάτων: 09 & 10 Δεκεμβρίου 2019 (10.00-16.00)

3ος Κύκλος μαθημάτων: 16 & 17 Δεκεμβρίου 2019 (10.00-16.00)

Σε περίπτωση που κάποιος γίνει δεκτός στο πρόγραμμα, θα χρειαστεί να επιδείξει την κάρτα ανεργίας κατά την είσοδό του στο σεμινάριο.

Πηγή Foundation
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online