Δεν θα κλείνει το τμήμα σε περίπτωση κρούσματος: όλες οι αλλαγές

Σύμφωνα με δημοσίευμα του In.gr, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αποτέλεσε διήμερο σημαντικών αποφάσεων για τα σχολεία. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεχίζει τις εργασίες της με στόχο την ερχόμενη εβδομάδα να έχουν καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του In.gr, στόχος είναι οι τάξεις να παραμείνουν ανοιχτές παρά το υψηλό ιικό φορτίο που καταγράφεται στη χώρα μας. Μάλιστα, με δεδομένο πως το στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού εμφανίζει μεγάλη διείσδυση στην κοινωνία, οι επιστήμονες κρίνουν ότι τα τμήματα δεν πρέπει να κλείνουν για προληπτικούς λόγους στην περίπτωση εντοπισμού ενός κρούσματος.

Αντίθετα, προκρίνεται η λύση του τακτικού ελέγχου (ακόμη και κάθε δύο ημέρες) των συμμαθητών του παιδιού που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό σε βάθος ενός δεκαημέρου από τον εντοπισμό του κρούσματος. Επιπρόσθετα, προσανατολίζονται ο έλεγχος να γίνεται με ράπιντ τεστ, με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ, τόσο για τους μαθητές δημοτικού όσο και για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως η επιτροπή θεωρεί ότι τα σχολεία πρέπει πάση θυσία να μείνουν ανοιχτά, εστιάζοντας στο γεγονός ότι μικροί και μεγάλοι μαθητές έχουν ήδη στερηθεί δύο χρόνια διά ζώσης εκπαίδευσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online