Απόψεις: να κλείσουν τα ειδικά σχολεία-ίσοι όροι με τα γενικά σχολεία

Δημοσιεύουμε ανοικτή επιστολή του Σεραφείμ Λάππα, σχολικού νοσηλευτή, προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

“Τα Ειδικά σχολεία ξεχασμένα για άλλη μια φορά.

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε χθες τις ανακοινώσεις από το υπουργείο , για την πρόθεση να ανοίξουν τα σχολεία γενικής. H προϋπόθεση για το άνοιγμα τους είναι να έχουν έρθει τα self-test και να είναι υποχρεωτικό στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς κάθε εβδομάδα να το κάνουν.

Τα ειδικά σχολεία δεν αναφέρθηκαν καθόλου. Αυτά συνεχίζουν να είναι ανοιχτά και καθημερινά ανακοινώνονται όλο και περισσότερα ειδικά σχολεία να κλείνουν λόγω κρουσμάτων. Στα περισσότερα ειδικά σχολεία γίνονται κάθε μήνα test από τον ΕΟΔΥ ενώ σε κάποια πιο συχνά, με την καλή θέληση των συντονιστών του ΕΟΔΥ ανά περιοχή, καθώς δεν υπάρχει καμία οδηγία από το υπουργείο Παιδείας για Υποχρεωτικά test covid19.

Κανένας εργαζόμενος στην ειδική αγωγή δεν αισθάνεται ασφαλής και ανησυχούμε όλοι μας για την υγεία τη δική μας αλλά και των παιδιών.

Θα πρέπει άμεσα έστω και τώρα να κλείσουν τα ειδικά σχολεία και να ανοίξουν με ίσους όρους και ίδια αντιμετώπιση με τα γενικά σχολεία. Τα ειδικά σχολεία δεν είναι κέντρα αποκατάστασης ούτε κέντρα φύλαξης παιδιών. Είναι τα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά ΑμΕΑ και δίπλα στις οικογένειες τους. Είναι τα σχολεία που υποστηρίζουν παιδαγωγικά και μαθησιακά , κοινωνικά και ψυχολογικά τα παιδιά ΑμΕΑ.

Ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση με ίσους όρους στη Ζωή.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online