Απόκτηση ιθαγένειας με ερωτήσεις για Πυξ Λαξ και ΠΑΟΚ

Πολλές και ποικίλες γνώσεις καλούνται να έχουν οι υποψήφιοι για πολιτογράφηση με το νέο εξεταστικό σύστημα το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

Από το σε ποιο πέλαγος εκβάλλει ο Αλιάκμονας και τι έγιναν τα τσιφλίκια όταν η Θεσσαλία προσαρτήθηκε στο ελληνικό κράτος έως να μπορούν να αναγνωρίσουν την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο» και να απαντήσουν πως ο Μπάμπης Στόκας ήταν μέλος των Πυξ Λαξ.

Παράδειγμα ερώτησης της τράπεζας θεμάτων.

Οι ερωτήσεις που συναποτελούν την τράπεζα θεμάτων για τις εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικού επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) είναι διαθέσιμες εδώ και μερικές μέρες στην πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας προκειμένου να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι.

Η επιτυχία στις εξετάσεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε ο αιτών πολιτογράφηση να περάσει στη συνέχεια από τριμελή επιτροπή εισηγητών των διευθύνσεων Ιθαγένειας για να διαπιστωθεί η κοινωνική και οικονομική ένταξή του, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η απόκτηση του ΠΕΓΠ θα γίνεται έπειτα από διαγωνιστική διαδικασία που στηρίζεται στο πρότυπο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία.

Για την απόκτηση του ΠΕΓΠ, κάθε υποψήφιος θα πρέπει να ανταποκριθεί με επιτυχία σε εξέταση Ελληνικής Γλώσσας (επίπεδο ανάλογο του Β1), στην κατανόηση και παραγωγή του προφορικού και γραπτού λόγου. Παράλληλα θα εξεταστεί στις θεματικές ενότητες: Γεωγραφία, Ιστορία, Πολιτισμός και Πολιτικοί Θεσμοί της Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες θεματικές ενότητες θα εξετάζονται μέσω τυχαίας επιλογής από τράπεζα θεμάτων. Οι ερωτήσεις – εκτός από την Ελληνική Γλώσσα – θα είναι 20 στο σύνολο: 4 Γεωγραφίας, 4 Πολιτισμού, 6 Ιστορίας και 6 Πολιτικών Θεσμών.

Αναφορικά με την Ελληνική Γλώσσα, στην ενότητα «κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου», οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε 20 ερωτήσεις και να συνθέσουν ένα σύντομο κείμενο. Στην ενότητα «κατανόηση προφορικού λόγου» οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε 10 ερωτήσεις και στην ενότητα «παραγωγή προφορικού λόγου» εξετάζονται σε τρεις διαφορετικές δραστηριότητες επικοινωνίας.

Οι απαντήσεις σε όλες τις θεματικές ενότητες θα αξιολογούνται από δύο διορθωτές, όπως ισχύει και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο υποψήφιος θεωρείται ότι πέτυχε στις εξετάσεις όταν συγκεντρώσει το 70% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας τόσο κατά την εξέταση της Γλώσσας όσο και κατά την εξέταση των υπόλοιπων θεματικών ενοτήτων. Επιτυχημένο αποτέλεσμα στην εξέταση της Ελληνικής Γλώσσας θεωρείται το ποσοστό 66% και στις άλλες θεματικές ενότητες το 50%.

Η τράπεζα θεμάτων είναι προσβάσιμη ΕΔΩ.

Πηγή Καθημερινή
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online