Ανοικτά σχολεία και σύγχρονη τηλεκπαίδευση προτείνει ο Μπαμπινιώτης

Μιλώντας στο podcast του protothema.gr ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης τάσσεται υπέρ των ανοιχτών σχολείων και πανεπιστημίων. “Δεν μπορούμε να απομακρύνουμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από τον φυσικό τους χώρο” λέει χαρακτηριστικά και δηλώνει αντίθετος στην εκ περιτροπής διδασκαλία με στόχο τη μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, επισημαίνοντας τον κίνδυνο υποβάθμισης της Παιδείας. “Αν κόψουμε την εκπαίδευση στη μέση, κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση” αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως διδασκαλίας τονίζει πως πρόκειται για υποκατάστατο που δε μπορεί να αντικαταστήσει τη ζωντανή διδασκαλία. Ωστόσο, στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση με χρήση κάμερας η οποία επιτρέπει την επικοινωνία του εκπαιδευτικού με τους μαθητές του.

Σχολιάζοντας τη μάσκα και τα υπόλοιπα μέτρα ατομικής προστασίας των μαθητών τα χαρακτηρίζει ως “Άσκηση Παιδείας, σεβασμού και αλληλεγγύης“.

Πηγή Πρώτο Θέμα
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online