Ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά στη Γαλλία

Όταν η Γαλλία στις 11 Μαΐου αποσύρει τα μέτρα αποκλεισμού που διήρκησαν σχεδόν δύο μήνες, τα παιδιά της Γαλλίας θα επιστρέψουν στο σχολείο σταδιακά και σε πολύ μικρότερες τάξεις για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σήμερα Τρίτη 21-4-20.

Ο Jean-Michel Blanquer είπε σε ακρόαση στο κοινοβούλιο ότι αν και ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τάξη μπορεί να είναι διαφορετικός για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, δεν θα επιτρέπονται περισσότεροι από περίπου 15 μαθητές ανά τάξη, κάτι που σημαίνει πως οι τάξεις που υπήρχαν πριν την αναστολή λειτουργίας θα μοιραστούν στα δύο.

Ο Υπουργός δήλωσε ακόμα πως ορισμένοι μαθητές του δημοτικού θα επιστρέψουν σταδιακά την εβδομάδα της 11ης Μαΐου, ξεκινώντας από τα μικρότερα παιδιά και δίνοντας στα σχολεία κάποια ευελιξία ως προς τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να πραγματοποιήσουν την επιστροφή.

Την εβδομάδα της 18ης Μαΐου, κάποια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν, με στόχο να λειτουργήσει ξανά το μεγαλύτερο μέρος του σχολικού συστήματος την εβδομάδα της 25ης Μαΐου.

Ο Blanquer είπε ότι οι ρυθμίσεις για την επιστροφή στο σχολείο θα συζητηθούν με τις τοπικές αρχές, τα σωματεία δασκάλων, τις ομοσπονδίες γονέων και τα εκπαιδευτικά συμβουλευτικά όργανα. Είπε ότι θα εφαρμοστούν μια σειρά μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών.

“Θα υπάρξει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την υγεία, και τα σχολεία δεν θα ανοίξουν ξανά παρά μόνο εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις”, είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε ότι είναι σημαντικό να ξαναρχίσει το σχολείο το συντομότερο δυνατό για παιδιά οικογενειών χαμηλού εισοδήματος, τα οποία έχουν λιγότερη υποστήριξη από τους γονείς και περιορισμένη πρόσβαση στα τεχνολογικά μέσα που είναι απαραίτητα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τα γαλλικά πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το καλοκαίρι.

Στη Γαλλία η λειτουργία όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των πανεπιστημίων έχει διακοπεί από τις 16 Μαρτίου σε μια προσπάθεια επιβράδυνσης της διάδοσης του κορονοϊού.

Πηγή New York Times
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...