Ανακατασκευάστηκε πλήρως το σχολείο που κατέστρεψε η πυρκαγιά: ειδικό σχολείο Ραφήνας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και παραδόθηκε στους μαθητές το Ειδικό Σχολείο Ραφήνας για να υποδεχθεί τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, που περίμεναν ανυπόμονα να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά.
Στους χώρους των σχολείων υπάρχει παιδική χαρά, χώρος κηπουρικής απασχόλησης και γήπεδο μπάσκετ, ενώ πλέον έχουν οριστεί αίθουσες για ειδικές δραστηριότητες, όπως μουσική και λογοθεραπεία.

Το σχολείο αποτελείται από έξι κτήρια, τα τέσσερα ανήκουν στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό και φιλοξενούν καθημερινά 32 παιδιά, και δυο κτήρια στεγάζουν το Εργαστήριο Επαγγελματικής Κατάρτισης και φιλοξενούν 45 παιδιά ηλικίας 15 έως 23 ετών.

Το κτήριο του ειδικού νηπιαγωγείου Ραφήνας καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά του 2018 και ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2019 με χορηγία των «Ελληνικών Πετρελαίων».

«Δίνουμε έμπρακτα έμφαση στην ειδική αγωγή. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ειδική αγωγή και θα προχωρήσουμε στις προσλήψεις 4500 εκπαιδευτικών το συντομότερο», τόνισε η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και του θερμοκηπίου των σχολείων ανέλαβε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγή ΕΡΤ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online