Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου προς Υπουργείο Παιδείας: επαναφέρετε τα δυσπρόσιτα

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων έστειλε η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου με αφορμή τα κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία των Δωδεκανήσων.

Κυρία υπουργέ αν θέλετε, για να μην έχουμε υποστελεχωμένα σχολεία όπως στο νησί Καστελόριζο, ανοίξτε την μοριοδότηση των πινάκων αναπληρωτών και επαναφέρετε το μέτρο διπλομοριoδότησης τους στις δυσπρόσιτες περιοχές που ανέστειλε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα

Από το 2014-15 εφαρμόστηκε η διπλομοριοδότηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δέχονταν να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα σχολεία της περιοχής μας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Το μέτρο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σχολεία όπως του Καστελόριζου, της Νισύρου, της Κάσου, των Λειψών κ.ο.κ να επιλέγονται από την πρώτη φάση διορισμού των αναπληρωτών. Μάλιστα ήταν συχνό φαινόμενο να υπάρχουν σχολεία της Ρόδου με κενά εκπαιδευτικού προσωπικού σε αντίθεση με τα μικρά δυσπρόσιτα νησιά που είχαν εκπαιδευτικό προσωπικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Χρειάζεται λοιπόν η επαναφορά του συστήματος της διπλομοριοδότησης των αναπληρωτών που θέλουν να υπηρετήσουν σε σχολεία της περιοχής μας ώστε να επανέλθει και σε αυτόν τον τομέα η κανονικότητα και να μπορέσουν να λειτουργήσουν στελεχωμένα όλα τα σχολεία.

Ακόμα χρειάζεται η ανανέωση των πινάκων με μόρια όλων των χρόνων ώστε να υπάρχει κίνητρο σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς να υπηρετήσουν σε σχολεία περιοχής μας για να μαζέψουν μόρια.

 Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια της ανοικτής επιστολής που έστειλε στα μέσα του Αυγούστου η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ώστε να προβείτε σε όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη πρόσληψη των συνάδερφών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την απρόσκοπτη λειτουργία τους από την πρώτη ημέρα του αγιασμού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online