Μνημείο στον Άγνωστο Γραφειοκράτη

Σε πολλές χώρες υπάρχουν μνημεία στον Άγνωστο Στρατιώτη, ωστόσο σε μία μόνο χώρα υπάρχει μνημείο αφιερωμένο στον ανώνυμο δημόσιο υπάλληλο.

the Unknown Bureaucrat

Ίσως επειδή στην Ισλανδία δεν υπάρχει μόνιμος στρατός σε καιρό ειρήνης, ίσως επειδή η ισλανδική κοινωνία εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή των κυβερνητικών υπαλλήλων στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους, στο Ρέικιαβικ, πρωτεύουσα της Ισλανδίας, υπάρχει το μοναδικό μνημείο στον Άγνωστο Γραφειοκράτη.

Φιλοτεχνημένο από τον Magnús Tómasson το 1994 το μνημείο απεικονίζει έναν υπάλληλο που πηγαίνει στη δουλειά του. Στο χέρι του κρατάει έναν χαρτοφύλακα και αντί για κεφάλι έχει ένα μονοκόμματο κομμάτι βασάλτη. Απρόσωπος και Άγνωστος συμβολίζει όλους τους γραφειοκράτες της Ισλανδίας.

Η εμπειρία από την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών στις διευθύνσεις δείχνει πως ένα αντίστοιχο μνημείο στο Σύνταγμα ή την Ομόνοια μάλλον θα ταίριαζε με τον χώρο και την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα. Ίσως αντί για χαρτοφύλακα η ελληνική εκδοχή του Γραφειοκράτη θα κρατούσε έναν καφέ σε πλαστικό και αντί για βασάλτη στο πρόσωπο θα είχε μάρμαρο Θάσου.

Πηγή Atlas Obsura
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online