Προγράμματα ελληνομάθειας στις φυλακές

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπογραφτηκε από τον Γενικό Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας Ηλία Γεωργαντά και τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχιο Φυτράκη για την ανάπτυξη προγραμμάτων ελληνομάθειας στις ελληνικές φυλακές. Η δράση στοχεύει στην παροχή βασικών γνώσεων ελληνικής γλώσσας σε κρατούμενους που δεν την γνωρίζουν και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Υπουργείων για την ενίσχυση του δικαιώματος των κρατουμένων στην εκπαίδευση.

Τα δύο Υπουργεία με την υπογραφή της συμφωνίας δεσμεύονται στην κατεύθυνση ανάπτυξης σύγχρονων, εξειδικευμένων προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, τα οποία θα καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες αλλοδαπών κρατουμένων, οι οποίοι αποτελούν πάνω από το μίσο του πληθυσμού των φυλακών της χώρας, καθώς και Ελλήνων κρατουμένων με ανεπαρκείς γνώσεις ελληνικών. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως

Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας θα αποτελέσει εργαλείο καθημερινής επιβίωσής τους μέσα στη φυλακή αλλά και εργαλείο επανένταξή τους στην κοινωνία.

Μιχάλης Καλογήρου, Υπουργός Δικαιοσύνης

Η διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές και η προετοιμασία της επανένταξης των κρατουμένων στην κοινωνία με ταυτόχρονη πρόληψη της υποτροπής είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της δράσης που απευθύνεται στους πλέον αποκλεισμένους πληθυσμούς, ακόμα και των φυλακών.

Πηγή ΥΠΠΕΘ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online