Το άνοιγμα των σχολείων σε διάφορες χώρες του κόσμου

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θέλουν να αποφύγουν την επιβολή ενός γενικού lockdown που θα κατέφερε ένα σοβαρό νέο πλήγμα στην οικονομία. Από την άλλη, οι ειδικοί καθιστούν σαφές πως η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία είναι ο καλύτερος τρόπος να μαθαίνουν αλλά και να κοινωνικοποιούνται.

Ελλάδα

Στην Ελλάδα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ενδεχόμενη παράταση όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τη Δευτέρα 24/8/20. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).

Βέλγιο

Στο Βέλγιο, τα σχολεία θα ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου με υποχρεωτική χρήση της μάσκας για τους μαθητές ηλικίας 12 ετών και άνω.

Γερμανία

Σε τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια οι μαθητές επέστρεψαν στα σχολεία από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου . Στο Βερολίνο, όπου τα σχολεία άνοιξαν στις 10/8, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε όλους τους χώρους, εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας και στο προαύλιο.

Ιταλία

Στην Ιταλία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ξανανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι λεπτομέρειες θα εξαρτηθούν από την πορεία των νέων κρουσμάτων.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι, αν ο ιός συνεχίσει να διαδίδεται σε υψηλούς ρυθμούς, είναι πολύ πιθανό ότι, εκτός από το πλύσιμο των χεριών και την τήρηση απόστασης ασφαλείας, θα πρέπει να υιοθετηθούν και επιπλέον μέτρα πρόληψης στις σχολικές αίθουσες.

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα δήλωσε ότι θα διανέμονται 11 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες την ημέρα σε μαθητές, διδάσκοντες και διοικητικούς και πως αναζητήθηκαν μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε τα παιδιά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων να μπορούν και να κατεβάζουν τη μάσκα τους.

Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποστηρίζει πως το να κρατηθούν τα παιδιά χωρίς φυσική παρουσία στην εκπαίδευση, για χρόνο μεγαλύτερο από αυτόν που χρειάζεται είναι «κοινωνικά μη ανεκτό, οικονομικά μη βιώσιμο και ηθικά ατεκμηρίωτο».

Στο μεταξύ, με σχολική τσάντα, αλλά χωρίς μάσκα, οι μαθητές στη Σκωτία άρχισαν από τις 11 Αυγούστου να επιστρέφουν στα θρανία για πρώτη φορά εδώ και πέντε μήνες, όντας οι πρώτοι που άρχισαν τη νέα σχολική χρονιά στη Βρετανία εν μέσω αναζωπύρωσης της COVID-19 στη χώρα.

Κύπρος

Στην Κύπρο, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει με φυσική παρουσία μαθητών και μαθητριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και νομική κατοχύρωση των ζητημάτων που αφορούν την διδασκαλία μέσω διαδικτύου, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

ΗΠΑ

Οι εκπαιδευτικοί στην Φλόριντα και την Άιοβα έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη αμφισβητώντας τα σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων σε αυτές τις πολιτείες, ενώ εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα έχουν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις και απειλήσει με απεργίες αν τους αναγκάσουν να επιστρέψουν στις τάξεις το φθινόπωρο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαθέσει 125 εκατομμύρια επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες στις σχολικές περιφέρειες και σε παναμερικανικό επίπεδο για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Τουρκία

Στην Τουρκία, τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν από τις 21 Σεπτεμβρίου, σε μια σταδιακή επαναφορά στη διά ζώσης διδασκαλία.

Ο υπουργός Παιδείας Ζιγιά Σελτζούκ είπε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου, δηλαδή την ημέρα που ήταν καθορισμένο να ανοίξουν τα σχολεία.

Ρουμανία

Στη Ρουμανία το σχολικό έτος θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου με τις απαραίτητες διευθετήσεις για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διανομή 500.000 τάμπλετ ή φορητών υπολογιστών στα νοικοκυριά που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα σχέδιο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Αίγυπτος

Στην Αίγυπτο, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτωβρίου. Το πλήρες σχέδιο για την επόμενη σχολική χρονιά στην Αίγυπτο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, με την κυβέρνηση να επανεξετάζει την κατάσταση μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Κένυα

Στην Κένυα, η κυβέρνηση αποφάσισε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά έως τον Ιανουάριο του 2021. Τα σχολεία είχαν κλείσει τον Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας. Οι εξετάσεις αναβλήθηκαν και οι περίπου 15 εκατομμύρια μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα επαναλάβουν την τάξη στην οποία βρίσκονταν φέτος. Στην Κένυα, το σχολικό έτος διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο.

Ισραήλ

Στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει πως στόχος είναι η σχολική χρονιά να αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online