Γκόθαμ σίτι έγινε η Αθήνα: χρονικό της απομάκρυνσης ανηλίκων από σινεμά που προέβαλλαν τον Τζόκερ

Μια καταγγελία που κυκλοφόρησε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα το βράδυ της Κυριακής (20/10) οδήγησε στην αποκάλυψη δύο διαφορετικών περιστατικών στα οποία οι αστυνομικές αρχές επενέβησαν σε κινηματογράφους της Αθήνας για να διακόψουν προβολές της ταινίας Joker τις οποίες παρακολουθούσαν ανήλικοι.

Το πρώτο συνέβη το Σαββάτο (19/10) στο Village @ The Mall, όταν υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού επικαλούμενη την υπηρεσιακή τις ιδιότητα, ειδοποίησε την αστυνομία για την παρουσία ανηλίκων σε προβολή του Joker.

Το αποτέλεσμα ήταν να εμφανιστούν στο σημείο αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, να διακόψουν την προβολή και να απομακρύνουν επτά ασυνόδευτους ανήλικους οι οποίοι στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο τμήμα όπου και έδωσαν καταθέσεις, προτού τους παραλάβουν οι κηδεμόνες τους.

Μαζί τους ήταν η υπάλληλος που κατήγγειλε το περιστατικό και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου ο οποίος συνελήφθη προτού αφεθεί ελεύθερος μερικές ώρες αργότερα κατόπιν εντολής εισαγγελέα, αφού πρώτα σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα Αθηνόραμα, την Κυριακή (20/10) συνέβη αντίστοιχο περιστατικό στον κινηματογράφο Αελλώ επί της Πατησίων.

Εκεί ξανά έπειτα από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού επενέβη η αστυνομία, εντοπίζοντας οκτώ ασυνόδευτους ανήλικους και τέσσερις με τους κηδεμόνες τους.

Σε αυτήν την περίπτωση έγινε απλώς καταγραφή του περιστατικού χωρίς να ακολουθήσουν προσαγωγές.

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Πολιτισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο: “Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν.

Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες”.

Ανακοίνωση αστυνομίας

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Αστυνομία:

“Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών.

Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα”.

Κατάθεση υπαλλήλου

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, μια από τις υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού που εμπλέκεται στο περιστατικό περιέγραψε αναλυτικά τη διαδοχή των γεγονότων στην κατάθεσή της.

Όπως είπε, η αφορμή για να εξελιχθούν τα γεγονότα ήταν καταγγελίες πολιτών ότι ανήλικοι παρακολουθούν σε διάφορα σινεμά της Αττικής την ταινία Joker, της οποίας η προβολή απαγορεύεται σε παιδιά.

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε η υπάλληλος, το Τμήμα στο οποίο ανήκει ήρθε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε το «πράσινο φως» για να γίνουν έλεγχοι. Μάλιστα, όλα έγιναν σε συνεννόηση με την προϊσταμένη της.

Έτσι, η ίδια αποφάσισε να πάει σε δύο κινηματογράφους, στο Μαρούσι και στα Πατήσια, για τη διενέργεια ελέγχων. Αρχικά πήγε στο The Mall του Αμαρουσίου και διαπίστωσε ότι ανήλικοι αγοράζουν εισιτήρια για την ταινία Joker.

Ειδοποίησε, λοιπόν, την Αστυνομία, αφού πρώτα ο εισαγγελέας είχε δώσει τη σχετική προφορική εντολή. Περιπολικό του τοπικού Τμήματος έφτασε στο σινεμά.

Άνοιξαν τα φώτα της αίθουσας και προσήχθησαν στο Τοπικό Τμήμα συνολικά επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλά και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου. Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για τους γονείς των ανηλίκων, αλλά και για τον υπεύθυνο του σινεμά.

Πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος αναφέρουν ότι η υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία ανήκει στη γνωμοδοτική επιτροπή για την καταλληλότητα των κινηματογραφικών έργων, μετέβη και η ίδια στο τοπικό τμήμα μαζί με τους προσαχθέντες.

Την επόμενη ημέρα η υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού μετέβη σε σινεμά στα Πατήσια και κίνησε ξανά την ίδια διαδικασία. Στα Πατήσια βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και ακόμα τέσσερις οι οποίοι παρακολουθούσαν την ταινία με τους γονείς τους.

Και σε αυτή την περίπτωση αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος έφτασαν στην αίθουσα, μόνο που αυτήν τη φορά δεν έγιναν προσαγωγές αλλά απλή καταγραφή.

Πηγή Έθνος Αθηνόραμα
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online