12μηνη θητεία στον στρατό από τον Μάιο-ρυθμίσεις για ανυπότακτους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” αναμένεται σύντομα η εξισορρόπηση της θητείας και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων με την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς από 9μηνη σε 12μηνη. Η αλλαγή θα αρχίσει να εφαρμόζεται το πιθανότερο από την Γ΄ ΕΣΣΟ του προσεχούς Mαΐου.

Φαίνεται όμως ότι έχει «κλειδώσει» και η πρόβλεψη για μειωμένη θητεία, – 9μηνη δηλαδή, όση είναι σήμερα – για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Εβρο ή στα νησιά. Πρόκειται για ένα μοντέλο που είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκτιμά πως η μειωμένη θητεία στην παραμεθόριο θα αποτελέσει κίνητρο για τους νέους, ώστε να καταταγούν και να εκπληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έπειτα να συνεχίσουν την πολιτική ζωή τους με τις σπουδές τους ή άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Από την άλλη στο «Πεντάγωνο» θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Εβρο αλλά και στα νησιά.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές με στόχο την εξισορρόπηση της θητείας σε όλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (δηλαδή 12 μήνες θητεία παντού σε Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατό Ξηράς) είχαν αποφασιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Επιδίωξη είναι να αυξηθεί η «οροφή» στον Στρατό Ξηράς από 68.300 μάχιμα στελέχη και κληρωτούς στους 93.500 που θα έπρεπε να είναι κανονικά. Και η συνολική οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων να φτάσει τις 133.000, ενώ σήμερα υπολογίζεται σε 100.000.

Ανυπότακτοι

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί και ρύθμιση για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα για χιλιάδες νέους που σπουδάζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό και δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Πηγή Τα Νέα
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online