Ζαχαράκη: τι θα γίνει με τις χαμένες διδακτικές ώρες

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησε στο ερώτημα τι θα γίνει με τις χαμένες διδακτικές ώρες που θα προκύψουν από την αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 14 μέρες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση (διαβάστε ΕΔΩ).

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες η κα Ζαχαράκη είπε πως «για αρχή αν έχουμε μια περίοδο των 14 ημερών, τότε έχουμε ήδη μια υπουργική απόφαση και η εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία τον Φεβρουάριο, μέσα στην οποία αναφέρονται οι τρόποι που μπορεί κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες».

Αναφερόμενη σε αυτή την εγκύκλιο έκανε λόγο για χρήση των περιπάτων, κάποιες ώρες που μπορούν να αξιοποιηθούν για το θέμα των γιορτών.

Από κει και πέρα, για διάστημα περισσότερο από 15 ημέρες, μπορεί να γίνει εισήγηση από τον Περιφερειακό Διευθυντή.

Στη συνέχεια μίλησε για την πιθανότητα χρήσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχει δοκιμαστεί η ηλεκτρονική τάξη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν όμως ανηρτημένα βιβλία υλικό και ασκήσεις.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το υπουργείο συζητάει με πολλούς φορείς που θέλουν να βοηθήσουν για τη χρήση πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει τη δυνατότητα να έχει κάθε σπίτι πρόσβαση σε υπολογιστή ή λάπτοπ ή κινητό. «Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να κοιτάξουμε το σύνολο της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την πιθανότητα το κλείσιμο των σχολείων να παραταθεί πέραν των 14 ημερών είπε πως «έχει υπάρξει περίσταση που αξιοποιήθηκαν κάποιες μέρες παραπάνω από το σχολικό έτος και κάποιες μέρες από το Πάσχα και κάποια Σάββατα».

«Πρόκειται για εξελισσόμενη κατάσταση και εμείς ως υπεύθυνο υπουργείο θα δώσουμε όλες τις εναλλακτικές» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως σε προηγούμενη δήλωσή της απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει επιμήκυνση του σχολικού έτους (διαβάστε ΕΔΩ).

Πηγή In.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online