Ζαχαράκη: σε εύλογο διάστημα διορισμοί στη Γενική-μέσα στο 2019 οι πίνακες της 3ΕΑ/2019

Για ενίσχυση των δυσπρόσιτων σχολείων, καθώς επίσης και για μόνιμους διορισμούς σε εύλογο χρονικό διάστημα, με την κατάλληλη προεργασία, μίλησε στο Ηράκλειο η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σύμφωνα με το cretalive.

Επιρρίπτοντας ευθύνες στους προκατόχους της, η ίδια απέδωσε τα πολλά εκπαιδευτικά κενά στις “αλλαγές τις οποίες είχε προωθήσει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας”.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, “έχουμε 7ωρα στην τρίτη Λυκείου, έχουμε τέταρτο προσανατολισμό, είχαμε περισσότερες ανάγκες στην προσχολική – γιατί έχουμε τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση την οποία στηρίζουμε κι εμείς, και είχαμε πραγματική μεγάλη αύξηση των κενών.

Όμως αν και οι πιστώσεις οι οποίες είχαν προϋπολογιστεί ήταν πολύ λίγες, υποπολλαπλάσιες των αναγκών, βρήκαμε καινούργιες πιστώσεις, κάναμε ήδη τρεις μεγάλες φάσεις – την προηγούμενη εβδομάδα στείλαμε 6.629 εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Αλλά πολλοι εκπαιδευτικοί, τώρα παίρνω τα στοιχεία, κάνουν ανάκληση των τοποθετήσεων. Να ξέρετε ότι θα προχωρήσουμε άμεσα σε εκ νέου τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα σχολεία στα οποία αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχουν κενά”.

Σχέσεις λογοδοσίας, δυσπρόσιτα σχολεία και μόνιμοι διορισμοί

Το κυρίαρχο πάντως για την κ. Ζαχαρακη είναι “να αναπτύξουμε σχέσεις λογοδοσίας από το Υπουργείο Παιδείας προς τα Περιφερειακά μας ή τα σχολεία του κέντρου”.

Η Υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε στη συνέχεια την απορία της σχετικά με τις πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης:

“Όταν έκοψε τη διπλή μοριοδότηση από τα δυσπρόσιτα σχολεία, τι περίμενε άραγε ότι θα γινόταν εφέτος, όταν ένας εκπαιδευτικός μπορεί να μην θεωρεί ελκυστικό ένα σχολείο το οποίο είναι απομονωμένο, απομακρυσμένο και στο παρελθόν έπαιρνε διπλή μοριοδότηση την οποία δεν παίρνει εφέτος;”

Τις απαντήσεις καλείται να τις δώσει (εμπράκτως) η νυν ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με την κ. Ζαχαρακη να δεσμεύεται ότι όλα τα παραπάνω θα τα” θεραπεύσουμε”, αφού “είναι μέσα στα σχέδια μας, ένα νέο πλαίσιο ως προς την ενίσχυση των δυσπρόσιτων σχολείων“.

Σε ο, τι αφορά τους μόνιμους διορισμούς, η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι “4.500 εκπαιδευτικοί αυτή τη στιγμή, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό αναμένουν τα αποτέλεσμα του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την καθημερινή επικοινωνία που έχουμε μαζί τους, προκύπτει ότι θα είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Με άλλα λόγια, θα μπορέσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να ανακοινώσουμε και τη μεγάλη προκήρυξη, την Ε3, για τον άλλο αριθμό των εκπαιδευτικών – μιλάμε για την ειδική αγωγή”.

“Από εκεί και πέρα”, πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη “έχουμε πει οτι ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα δημογραφικά στοιχεία, όλη την έρευνα που πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα για τις ανάγκες, σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνουν και διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση.

Ξέρουμε ότι έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί πολλά χρόνια, ξέρουμε τις ανάγκες – τις βλέπουμε κάθε χρόνο με τους αναπληρωτές. Αλλά θα πρέπει ως Υπεύθυνη Πολιτεία να έχουμε κάνει όλη την κατάλληλη προεργασία έτσι ώστε να μην λέμε όπως έκαναν άλλοι: “το 2015 25.000 διορισμοί” – δεν έγιναν ποτέ, “το 2016 20.000 διορισμοί” και πέρσι 10.500 διορισμοί” χωρίς να έχει προϋπολογιστεί ούτε ένα ευρώ. Από εμάς τουλάχιστον αυτό δεν θα γίνει”.

Πηγή cretalive
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online