Ζαχαράκη για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση και β φάση αναπληρωτών

Σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη εξαγγέλλει, μεταξύ άλλων, νέες θεματικές που θα εισαχθούν σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Ακόμα, η Υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία οι 4500 μόνιμοι διορισμοί, ενώ αναλύει και τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών.

Όσον αφορά τους αναπληρωτές η Σοφία Ζαχαράκη τονίζει ότι “αντιμετωπίζοντας άμεσα τις δυσκολίες που συναντήσαμε αναλαμβάνοντας το υπουργείο στις 9 Ιουλίου, με σκληρή δουλειά και με την πολύτιμη συνεισφορά των υπηρεσιακών παραγόντων, φέτος ανακοινώσαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για το όποιο είχαμε δεσμευθεί, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στις 5 Σεπτεμβρίου.

Πρέπει να τονίσω εδώ πως ήταν ρεκόρ ο αριθμός εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν κατά την α’ φάση τοποθέτησης, ενώ αποτελεί δέσμευσή μας η ταχύτερη ανακοίνωσή τους για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια λοιπόν να ενημερώνονται νωρίτερα για καλύτερο προγραμματισμό. Το αργότερο μέχρι τα τέλη του μηνός, θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Προσλήψεις Ειδικής Αγωγής: 4500 προσλήψεις

“Προχωράμε σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ και θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία πρόσληψης των 4500 ατόμων, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή μέχρι το τέλος του έτους. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το ΑΣΕΠ για το σκοπό αυτόν.

Στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα το προσωπικό στα σχολεία, καθώς στον ευαίσθητο αυτόν τομέα της Ειδικής Αγωγής ο εκπαιδευτικός συνδέεται με τα παιδιά με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης να προσφέρει στα παιδιά σταθερότητα στο χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους δασκάλους τους”.

Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση

“Θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους διευθυντές εκπαίδευσης σε καταγραφή των πραγματικών κενών στη Γενική Αγωγή σε όλη τη χώρα, ώστε να καθοριστεί και να προγραμματιστεί ο αριθμός των απαιτούμενων προσλήψεων.

Η μελέτη για την κάλυψη των αναγκών θα γίνει με βάση συγκεκριμένη χαρτογράφηση και οι διαδικασίες θα κινηθούν με αξιοκρατία και με εγκυρότητα μέσω ΑΣΕΠ“.

Πηγή Alphafreepress
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online