Ζαχαράκη: Νέο κύμα 5250 μόνιμων διορισμών το 2021

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη παραχώρησε συνέντευξη στο Best Tv της Πάτρας μιλώντας, μεταξυ άλλων, για τους μόνιμους διορισμούς και την αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων.

Μόνιμοι διορισμοί

Η Υφυπουργός ανέφερε πως οι πιστώσεις για τους μόνιμους διορισμούς σε Ειδική Αγωγή και Γενική εκπαίδευση είναι εξασφαλισμένες. Συγκεκριμένα 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν το 2020 και 5.250 το 2021.

«Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το αποτέλεσμα και εμείς προχωρήσαμε το διαγωνισμό της ειδικής και προχωράμε στις προσλήψεις 5.250 εκπαιδευτικών για να πάρει ανάσα το ελληνικό δημόσιο σχολείο. Οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες και ακολουθεί και νέο κύμα διορισμών για το επόμενο έτος».

Πτυχία κολλεγίων

Σε σχέση με τα πτυχιά κολλεγίων, ανέφερε: «Πρέπει να το κάνουμε σαφές. Πρόκειται για μία ευρωενωσιακή πολιτική. Η Ελλάδα έχει λάβει ήδη προειδοποιητική επιστολή ως κράτος-μέλος για το ζήτημα”.

Ερωτώμενη για το αν θα μπορούσε το υπουργείο να πράξει διαφορετικά, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε: «Είναι προσήλωση στην ενωσιακή πολιτική και το ενωσιακό δίκαιο και βέβαια είναι κάτι το οποίο έρχεται ως ευρωπαϊκή επιταγή και η Ελλάδα, ως κράτος μέλος, όφειλε να υπακούσει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online