Ζαχαράκη: 2 σενάρια για τα σχολεία – συζητάμε για μάσκες

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη εμφανίστηκε στην εκπομπή Επί του Πιεστηρίου στο Kontra Channel και αναφέρθηκε στη νέα σχολική χρονιά, τις προσλήψεις αναπληρωτών και τα υγειονομικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Πιστώσεις αναπληρωτών

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας που γίνονται οι προβλεπόμενες κινήσεις για να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Γίνονται όλες οι κινήσεις ώστε να έχουμε έτοιμες τις πιστώσεις για τη νέα σχολική χρονιά, τα χρήματα δηλαδή που χρειάζονται για να προσλάβουμε αναπληρωτές.

Βιβλία και έναρξη σχολικής χρονιάς

Τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους και περιμένουμε τις οδηγίες από τους ειδικούς. Τα σχολεία φέτος ανοίγουν 7 Σεπτεμβρίου κι οι καθηγητές θα πάνε 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν τη νέα σχολική χρονιά.

Μέχρι λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα περιμένουμε τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί για τον κορονοϊό, με όλα τα δεδομένα που θα μάς δώσουν οι ειδικοί επιστήμονες, ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να γυρίσουν όλοι με ασφάλεια στη σχολική τάξη.

Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την επάνοδο των μαθητών στην τάξη

Το πρώτο σενάριο είναι η κανονική λειτουργία με τα Τμήματα όπως τα ξέρουμε με αυστηρούς κανόνες όπως έχουν οριστεί από από τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Τρίτη – Πέμπτη με τους κανόνες όπως τους ξέρουμε και έτσι όπως τα έχουμε συνηθίσει τα παιδιά.

Πρώτη μέριμνα είναι η ασφάλεια και η υγεία του πληθυσμού και βέβαια μετά έρχεται και η κάλυψη της ύλης και η ομαλή διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς. Έχει συζητηθεί και το θέμα της μάσκας στα σχολεία, επισημαίνοντας και πάλι ότι αν το κρίνουν οι επιστήμονες το μέτρο θα εφαρμοστεί. Πάντως έως τώρα τίποτα δεν έχει αποφασιστεί οριστικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...