Ζαχαράκη: 10-12 Οκτωβρίου η γ’ φάση-ανοικτό θέμα το κυλιόμενο ωραρίο

Για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα σχολεία λόγω κορονοϊού και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Πρωινοί Τύποι η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη.

Σχολική στέγη

Είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης τόνισε η κ. Ζαχαράκη, καθώς όπως είπε είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα. Μάλιστα τόνισε πως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε σχεδιασμό ετών και όχι λίγων μηνών.

Τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών η Υφυπουργός επισήμανε ότι πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές Σεπτέμβρη.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά μέχρι 10-12 Οκτώβρη.

Κυλιόμενο ωράριο

Αναφερόμενη στην πιθανότητα κυλιόμενου ωραρίου η κ. Ζαχαράκη είπε ότι προς το παρόν δεν έχει τέθει τέτοιο ζήτημα, ωστόσο αν διαμορφωθούν οι συνθήκες λόγω κορονοϊού θα συζητηθεί. “Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τρίμηνες συμβάσεις

Τέλος ανέφερε ότι μέχρι αύριο στις 12.00 το μεσημέρι οι αναπληρωτές που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον για τριμηνιαίες κατ’ ελάχιστον συμβάσεις ώστε να είναι σε αναμονή για να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από απουσίες εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού.

Πηγή Ant1
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online