Ζαχαράκη σε εκπαιδευτικούς: μη σας φοβίζει η αξιολόγηση

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο θέμα των διορισμών και στο ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών κατά τον χαιρετισμό της στην κοπή της πίτας της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών στη Λάρισα.

«Μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα οι διορισμοί; Σας διαβεβαιώ δεν μπορούσαν. Δεν μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα στην Ειδική Αγωγή. Η προηγούμενη κυβέρνηση ξεκίνησε πάρα πολύ αργά την διαδικασία, πιέζουμε τον ΑΣΕΠ καθημερινά ώστε να έχουμε οριστικούς πίνακες στην Ειδική Αγωγή».

Επίσης η κ. Ζαχαράκη κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να μην τους φοβίζει η διαδικασία της αξιολόγησης, ενώ μίλησε και για την διαδικασία της επιμόρφωσης.

«Τι έχουμε να φοβηθούμε όσοι έχουμε δώσει την ψυχή μας στην σχολική τάξης; Όταν όμως το κράτος μας έχει επιμορφώσει. Σας λέω λοιπόν πως μια από τις προτεραιότητες για την νέα χρονιά είναι και η επιμόρφωση, την οποία ξέρω ότι και εσείς την θέλετε και την ζητάτε» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων είπε ότι η στόχευση του υπουργείου συνολικά για την εκπαίδευση είναι να υπάρχει ένα νομοσχέδιο που θα καλύψει τα θέματα των δομών, ενώ σημείωσε ότι ως υπουργείο «πιστεύουμε στον κάθε εκπαιδευτικό και κάθε διευθυντή έτσι ώστε να έχει περισσότερες αρμοδιότητες και μεγαλύτερη αυτονομία».

Τέλος η υφυπουργός είπε ότι γνωρίζει πως στην καρδιά του κάθε εκπαιδευτικού υπάρχει το ενδιαφέρον και η μέριμνα για κάθε μαθητή και όχι το προσωπικό συμφέρον, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το Υπουργείο και η κυβέρνηση λαμβάνουν όλα τα μηνύματα που στέλνουν οι εκπαιδευτικοί.

Πηγή Larissapress
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...