Υπόμνημα διαμαρτυρίας για σημαντικό λάθος των προσλήψεων της 6/11

Υπόμνημα διαμαρτυρίας

Έπειτα από την ολοκλήρωση της φάσης των προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις 6-11-2019, παρουσιάστηκε ένα σημαντικό λάθος, το οποίο, αν και το εντοπίσαμε έγκαιρα, οι ιθύνοντες του Υπουργείου δεν δείχνουν διάθεση να το διορθώσουν.

Το λάθος αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών που βρίσκονται σε παραπάνω από ένα κλάδο στους Ενιαίους Πίνακες Αναπληρωτών.

Παρουσιάστηκε δηλ. το πρωτοφανές φαινόμενο, ένας εκπαιδευτικός έχοντας δηλώσει και τους δύο κλάδους στους οποίους έχει τα προσόντα (ο κύριος κλάδος ΤΕ και ο δεύτερος ΔΕ) και ενώ μπορεί να προσληφθεί στον κύριο κλάδο ΤΕ, το σύστημα να τον επιλέγει σαν ΔΕ.

Παράλληλα στην ίδια ακριβώς περιοχή τοποθέτησης και κατά την ίδια ακριβώς φάση προσλήψεων, το σύστημα επιλέγει έναν άλλο συνάδελφο ΤΕ με πολύ μικρότερη προϋπηρεσία!!!

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, τόσο από την πλευρά της προϋπηρεσίας (αφού μπορεί να επηρεάσει τη σειρά του πίνακα), όσο και από μισθολογικής πλευράς.

Οι προφορικές εξηγήσεις του Υπουργείου ήταν ανεπαρκείς, μιας και ανέφεραν ότι το σύστημα πάντα έτρεχε έτσι, δηλ. επιλέγοντας αλφαβητικά κατά κλάδο (πρώτα τους ΔΕ, μετά τους ΠΕ και τέλος τους ΤΕ), μη λαμβάνοντας υπόψη τη σειρά προτίμησης των κλάδων του εκπαιδευτικού (στο σύστημα του ΟΠΣΥΔ).

Μάλιστα σε ότι αφορά τη σειρά προτίμησης των κλάδων, ανέφεραν ότι το σύστημα το είχε σαν επιλογή εντελώς εικονικά, μιας και δεν μπορούσε αυτό να αποδοθεί τεχνικά κατά τη διενέργεια της επιλογής των αναπληρωτών!

Έτσι το σύστημα έτρεξε πρώτα για τους ΔΕ… και όσους πήραν από αυτούς και άνηκαν και σε άλλους κλάδους (ΤΕ ή ΠΕ), αυτομάτως εξαιρούνταν από τους βασικούς τους κλάδους!!!

Θεωρούμε ότι αυτό το σύστημα των προσλήψεων, αν μη τι άλλο, είναι άδικο! Δεν μπορεί να αφήνει έναν εκπαιδευτικό, που προσπαθεί να μαζέψει μία προϋπηρεσία σε έναν βασικό του κλάδο, ενώ πληροί τα κριτήρια και είναι η σειρά του να προσληφθεί, να τον επιλέγει για έναν δευτερεύοντα κλάδο.

Και ταυτόχρονα στη ίδια θέση να προσλαμβάνεται άλλος συνάδελφος με μικρότερη προϋπηρεσία!  Όσο καλόπιστος κι αν είναι κανείς, μπορεί να μη σκεφτεί ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς διαφάνεια και εξυπηρετώντας σκοπιμότητες;

Πάντως για την υπόθεση έχει κατατεθεί σχετική ένσταση στο Υπουργείο, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι αιρετοί στο ΚΥΣΔΕ, από τους οποίους ζητάμε το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, προκειμένου να αποδοθεί δίκαιη λύση.

Η ενιστάμενη εκπαιδευτικός, Αναστασία Πολάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online