Το Πανεπιστήμιο Πατρών προάγει την Ψυχική Υγεία στα Σχολεία

Το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Επιμόρφωσης (Ε.Π.Ε.Ε.) του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η) του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στα Σχολεία (Promoting Mental Health at Schools, PROMEHS).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα Erasmus + Key Actions 3 που αποσκοπεί στη δημιουργία, εφαρμογή και αξιολόγηση ενός Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών για την προώθηση της ψυχικής υγείας σε φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, και φορείς χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής) κι επιχειρεί να συμβάλλει στο γεφύρωμα της έρευνας, με την εκπαιδευτική πρακτική και την εκπαιδευτική πολιτική.

Το PROMEHS είναι το πρώτο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας στα σχολεία, που υλοποιείται με τη συνεργασία ερευνητών, φορέων εκπαιδευτικής πολιτικής, επιστημονικών συλλόγων, 20 Πανεπιστημίων και Υπουργείων από 6 Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Λετονία, Πορτογαλία και Ρουμανία) και τη συμμετοχή συνολικά 6000 μαθητών μεταξύ 3 και 18 ετών.

Το PROMEHS θα παρέχει επίσης υψηλής ποιότητας εκπαίδευση για το προσωπικό των σχολείων ως έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες στην προαγωγή της ψυχικής υγείας στα σχολεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του νομού Αχαΐας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα https://el.promehs.org/ και να απευθύνουν σχετικά ερωτήματα στο [email protected].

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online