Τμήματα ένταξης: το Υπουργείο δείχνει τις διαθέσεις του για περικοπές

Ενημέρωση του Αιρετού ΠΥΣΔΕ Δράμας Θάνου Βάλλα σχετικά με τον ορισμό θέσεων στα Τμήματα Ένταξης

Συνάδελφοι, σήμερα συνεδρίασε εκτάκτως το ΠΥΣΔΕ Δράμας με σκοπό να προσδιορίσει τα κενά οργανικών θέσεων σε Τμήματα Ένταξης σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να γίνουν διορισμοί στην Ειδική Αγωγή το 2020.

Το Υπουργείο δείχνει από την αρχή τις διαθέσεις του για περικοπές. Πριν καν γίνουν οι διορισμοί με μια ακατανόητη απόφαση υπονομεύει την όλη διαδικασία.

Ορίζει ότι στα Τ.Ε των σχολικών μονάδων της Βθμιας εκπαίδευσης στις οποίες φοιτούν έως 300 μαθητές, τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02 και ένας ΠΕ03, ενώ στα Τ.Ε των σχολικών μονάδων στις οποίες φοιτούν περισσότεροι από 300 μαθητές, εκ των οποίων τουλάχιστον 15 με διαγνωσμένη από αρμόδιο δημόσιο φορέα αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τοποθετούνται ένας εκπαιδευτικός ΠΕ02, ένας ΠΕ03 και ένας ΠΕ04.

Αυτή η παράλογη απόφαση αφήνει όλα τα Τ.Ε σε πολλούς νομούς χωρίς κανέναν μόνιμο εκπαιδευτικό ΠΕ04, καθώς ελάχιστες σχολικές μονάδες πληρούν και τις δύο προϋποθέσεις. Άρα την επόμενη χρονιά θα στηριχθούν πάλι σε αναπληρωτές ΠΕ04.

Είναι αδιανόητο να έχεις 14 μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να μη δικαιούσαι σα σχολείο οργανική ΠΕ04.

Εκτός αυτού ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών προβλέπεται μόλις ένας φιλόλογος και ένας μαθηματικός. Και εφόσον τα τμήματα ένταξης σπάνε στα δύο μόνο όταν έχουν 13 μαθητές , αυτό σημαίνει ότι σε ένα τμήμα με 12 παιδιά θα αναλογεί μόνο ένας φιλόλογος και ένας μαθηματικός και φυσικά κανένας συνάδελφος ΠΕ04!!

Πρόκειται για μία ακατανόητη απόφαση που πλήττει το χώρο της Ειδικής Αγωγής, έναν χώρο που αντί να λαμβάνει τη μέγιστη δυνατή στήριξη, υπονομεύεται από την ίδια την ηγεσία του Υπουργείου!!

Αντί να ενισχυθεί το πιο ευαίσθητο κομμάτι της δημόσιας εκπαίδευσης απαξιώνεται και πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Το Υπουργείο δείχνει πρωτόγνωρη αναλγησία, αντιμετωπίζοντας μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ως λογιστικές πράξεις σε ένα φύλλο excel!! Δεν του βγαίνουν οι πιστώσεις και αρχίζει τις εκπτώσεις.

Είναι άμεση ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος καθορισμού των οργανικών στα Τμήματα Ένταξης, αν το Υπουργείο νοιάζεται πραγματικά για τις ανάγκες τόσων παιδιών πανελλαδικά.

Αν δεν αλλάξει τότε το Υπουργείο θα είναι υπεύθυνο για όλες τις δυσλειτουργίες και αδικίες που θα προκύψουν εις βάρος μαθητών και συναδέλφων από εδώ και πέρα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online