Συζητήσεις για μετατροπή 4700 αναπληρωτών σε μόνιμους

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν τις προσλήψεις, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο προς έγκριση τη Δευτέρα, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, ο κ. Βορίδης θα τονίσει ότι τηρείται το όριο του ένα προς ένα (μία αποχώρηση – μία πρόσληψη) που έχει τεθεί όσον αφορά τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ενώ για το 2022 ο αριθμός των προσλήψεων που έχει προβλεφθεί είναι ελαφρώς χαμηλότερος του επιτρεπόμενου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν – και υπάρχουν – εφαρμόζεται κανονικά ο κύκλος στελέχωσης του Δημοσίου που έχει καθοριστεί. Η συνολική δυνατότητα προσλήψεων για τα έτη 2021-2022 έχει διαμορφωθεί στις 45.425 θέσεις, εκ των οποίων οι 5.939 καλύφθηκαν εντός του Αυγούστου, ενώ προς υλοποίηση βρίσκονται 21.074 εγκεκριμένες προσλήψεις έως το τέλος του χρόνου και για το 2022 δημιουργείται χώρος για 18.412 θέσεις.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο προσλήψεις που αγγίζουν τις 15.800. Συγκεκριμένα, για το 2022 ο προγραμματισμός προσλήψεων που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο αφορά 12.100 θέσεις τακτικού προσωπικού που θα πρέπει να τύχουν έγκρισης και 3.573 θέσεις τακτικού προσωπικού.

Το υπουργικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει 15.673 προσλήψεις τακτικού προσωπικού. Προς συζήτηση αναμένεται επίσης να τεθεί η δυνατότητα μετατροπής 4.700 αναπληρωτών καθηγητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μόνιμους, υπό την αίρεση της μετατροπής των αντίστοιχων κονδυλίων που δαπανώνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών.

Πηγή Καθημερινή
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online