Σχετικά με τις συνδικαλιστικές άδειες αναπληρωτών

Επιστολή της ΔΟΕ με θέμα τις βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Επιστολή με παραλήπτες την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ έστειλε η ΔΟΕ ζητώντας την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο θέμα των συνδικαλιστικών αδειών. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή παρακάτω.

Προς:

Την Υφυπουργό Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη

Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στα Δ.Σ. συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει, επανειλημμένα, θέσει ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για τον κλάδο, την εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σημαντικό μέρος αυτού του αιτήματος αποτελεί και αυτό των συνδικαλιστικών αδειών που δικαιούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων όλων των βαθμίδων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί πως είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και επικίνδυνο το φαινόμενο της παράνομης περικοπής από τη διδακτική υπηρεσία των βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών (που προβλέπονται από τον νόμο 1264/82) των οποίων έκαναν χρήση αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, τόσο μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όσο και πρωτοβάθμιου συλλόγου, που είχαν τοποθετηθεί για το σχολικό έτος 2018-2019 στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.

Το νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο και ενιαίο για όλους τους εκπαιδευτικούς είτε αυτοί εργάζονται ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές.

Αυτό το νομικό πλαίσιο ισχύει και θα πρέπει να τηρήσουν τόσο οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όσο και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας για τους δεκάδες αναπληρωτές/τριες μέλη Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων καθώς και για τον αναπληρωτή, εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. φέτος, αποδίδοντάς τους τις βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες που δικαιούνται με βάση τη σχετική νομοθεσία και προσμετρώντας την προϋπηρεσία που αντιστοιχεί στις άδειες αυτές.

Οι όποιες δικαιολογίες και αιτιάσεις που διατυπώνονται από τη διοίκηση και από το τμήμα διορισμών του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν καμία λογική ή νομικού χαρακτήρα βάση.

Είναι απαραίτητο, με το άνοιγμα του συστήματος του ΟΠΣΥΔ για την καταμέτρηση των προϋπηρεσιών εντός του 2020, η Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής (όπου είχε παρουσιαστεί φαινόμενο μη ορθής τήρησης του νόμου) να προβεί σε άμεση επανόρθωση της ενέργειας της μη προσμέτρησης του συνόλου της προϋπηρεσίας που αντιστοιχεί στις βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες των οποίων έκαναν χρήση αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για το σχολικό έτος 2018-2019 αλλά και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου υπηρετούν φέτος αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – μέλη των Δ.Σ. πρωτοβάθμιων συλλόγων (και η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, στην οποία υπηρετεί αναπληρωτής – μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.) να φροντίσουν να μην επαναλάβουν παρόμοιες ενέργειες και να προσμετρήσουν το σύνολο της προϋπηρεσίας που αντιστοιχεί σε βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες, στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς .

Απαίτηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι να μην αμφισβητηθεί το νομικά κατοχυρωμένο πλαίσιο προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης και η προσμέτρηση της διδακτικής προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συναδέλφων όπως ακριβώς συμβαίνει με όλους τους μόνιμους συναδέλφους οι οποίοι κάνουν χρήση αυτών των διευκολύνσεων στο πλαίσιο άσκησης των συνδικαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Πηγή ΔΟΕ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...
Viagra Kaufen Tadalafil Kaufen Buy Klonopin Online