Στις 20/5 θα συζητηθεί η επιστροφή Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού

Οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου επιστρέφουν στις τάξεις σήμερα Δευτέρα 18-5-20 με τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού και της προαιρετικής χρήσης μάσκας.

Για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων δεν είναι ακόμη σίγουρα εάν θα επιστρέψουν στις αίθουσες την 1η Ιουνίου, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν αυτές τις ημέρες.

Από το υπουργείο έχει ξεκαθαριστεί, πάντως, ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά μόνο αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστροφή των μαθητών του δημοτικού θα συζητηθεί στις 20 Μαΐου, αφού συνεκτιμηθούν τα στοιχεία της πορείας της νόσου κατά την δεύτερη εβδομάδα άρσης των μέτρων στα σχολεία.

Η πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί θέλει να επιστρέφουν στα θρανία μόνο οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού μιας και θεωρείται ότι μπορούν να ακολουθήσουν καλύτερα τις οδηγίες που θα τους δοθούν.

Παράλληλα, το σκεπτικό του ανοίγματος των Δημοτικών Σχολείων, θέλει αυτά να λειτουργούν με ολιγομελή τμήματα (15 μαθητών έκαστο) καθώς θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες αίθουσες αφού οι υπόλοιπες τάξεις δεν θα λειτουργούν και δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί η εκ περιτροπής παρακολούθηση των μαθημάτων.

Σημειώνεται ότι αν επιστρέψουν οι μαθητές του Δημοτικού στα θρανία, αυτό θα γίνει την 1η Ιουνίου και τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως και τις 30 του μήνα.

Πηγή Newsbomb
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Σχόλια
Loading...